- Excel Vers. ve Dili
- excel 2016
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 19-08-2023
Merhabalar değerli arkadaşlar,
Önceki açmış olduğum konuda Korhan Ayhan ve Haluk hocamızın destekleriyle çok güzel sonuç elde etmiştik.
Aşağıda linkten de tüm mesajlara ulaşabilirsiniz.
Uzun süredir Korhan hocamızın en son düzenlediği kodu kullanıyorum.
Kendisinin de telkiniyle süreç içinde ihtiyacım olan bir konu için bu başlığı açmış bulunmaktayım.
Bahsettiğim önceki konuda;
Bir hücredeki değerleri seçtiğimiz klasördeki dosyalarda arayıp varsa dosya linkini yazıyordu ve 2.aşamada(2.makro ile) ayrıca isimlendiriyordu.
Yani ekteki excele açıp bakarsanız "ahmet" ifadesinin olduğu dosya varsa bunun ismini X1-X2 olarak değiştirip masaüstünde yeni bir klasöre koyuyordu.
Bunu A sütunundaki her satırdaki hücreye uyguluyordu.
Bu konuyu açmamın sebebi ise şu;
Ekteki Excelde her satırda fatura bilgilerini görüyorsunuz. Her faturanın tüm bilgileri olmayabiliyor, kiminde kod1,kod2,kod3 varken kiminde kod1,kod2,kod4,kod5 olabiliyor.
Burada istediğim, 1.satırdaki her ifadeyi aratıp varsa bir dosya hemen linkini yazsın ve alta yani başka fatura bilgilerine geçsin.
(1.satırdaki hiçbir ifadeyi bulamazsa da yine alt satıra geçmeli tabi.)
Bunu neden istiyorum?
Ben şu an işimi yaparken bütün sütunları ayırıp tek tek ve ayrı ayrı yapıyorum. Bu da gereksiz zamanımı alıyor.
Çünkü önceki kod tek bir sütundaki ifadeleri sırayla aratıyor.
Burada hem farklı sütundaki kodları sırasıyla aratmasını hem de bulduğu durumda hemen sonraki satıra geçmesini, o sayfadaki tüm kodları bu şekilde aratıp linklerini yazmasını istiyorum.
Örneğin, 2. satırdaki kod3 sütunundaki değeri bir dosyada buldu mu, hemen linki yazıp , alta geçmeli... Eğer aynı satırdaki ifadeleri aramaya devam ederse bu sefer aynı faturayı birden fazla adlandırma ile farklı fatura gibi gösterecek.
Sonraki fatura adlandırma makrosu belki değişmeyecek üstatlarım daha iyi bilir ama ifade arama algoritması değişecek sanırım.
Şimdiden yardımcı olabilecek üstatlarımdan Allah razı olsun diyorum.
Herkese kolay gelsin.
Önceki açmış olduğum konuda Korhan Ayhan ve Haluk hocamızın destekleriyle çok güzel sonuç elde etmiştik.
Aşağıda linkten de tüm mesajlara ulaşabilirsiniz.
hücredeki ifadeyi klasördeki pdf dosyalarının içinde aramakla ilgili
merhaba hocalarım üstatlarım...aşağıdaki makro kodunu bir yerden bulmuştum.. tam istediğim ya da başlıkta dediğim işlemi yapıyor... a1 hücresindeki ifadeyi klasörde arıyor ve varsa o dosya ile birlikte bir klasör açılıyor... işte sıkıntım burada, ifadenin olduğu bir dosya olmasa da boş bir...
www.excel.web.tr
Uzun süredir Korhan hocamızın en son düzenlediği kodu kullanıyorum.
Kendisinin de telkiniyle süreç içinde ihtiyacım olan bir konu için bu başlığı açmış bulunmaktayım.
Bahsettiğim önceki konuda;
Bir hücredeki değerleri seçtiğimiz klasördeki dosyalarda arayıp varsa dosya linkini yazıyordu ve 2.aşamada(2.makro ile) ayrıca isimlendiriyordu.
Yani ekteki excele açıp bakarsanız "ahmet" ifadesinin olduğu dosya varsa bunun ismini X1-X2 olarak değiştirip masaüstünde yeni bir klasöre koyuyordu.
Bunu A sütunundaki her satırdaki hücreye uyguluyordu.
Bu konuyu açmamın sebebi ise şu;
Ekteki Excelde her satırda fatura bilgilerini görüyorsunuz. Her faturanın tüm bilgileri olmayabiliyor, kiminde kod1,kod2,kod3 varken kiminde kod1,kod2,kod4,kod5 olabiliyor.
Burada istediğim, 1.satırdaki her ifadeyi aratıp varsa bir dosya hemen linkini yazsın ve alta yani başka fatura bilgilerine geçsin.
(1.satırdaki hiçbir ifadeyi bulamazsa da yine alt satıra geçmeli tabi.)
Bunu neden istiyorum?
Ben şu an işimi yaparken bütün sütunları ayırıp tek tek ve ayrı ayrı yapıyorum. Bu da gereksiz zamanımı alıyor.
Çünkü önceki kod tek bir sütundaki ifadeleri sırayla aratıyor.
Burada hem farklı sütundaki kodları sırasıyla aratmasını hem de bulduğu durumda hemen sonraki satıra geçmesini, o sayfadaki tüm kodları bu şekilde aratıp linklerini yazmasını istiyorum.
Örneğin, 2. satırdaki kod3 sütunundaki değeri bir dosyada buldu mu, hemen linki yazıp , alta geçmeli... Eğer aynı satırdaki ifadeleri aramaya devam ederse bu sefer aynı faturayı birden fazla adlandırma ile farklı fatura gibi gösterecek.
Sonraki fatura adlandırma makrosu belki değişmeyecek üstatlarım daha iyi bilir ama ifade arama algoritması değişecek sanırım.
Şimdiden yardımcı olabilecek üstatlarımdan Allah razı olsun diyorum.
Herkese kolay gelsin.
Ekli dosyalar
-
8.5 KB Görüntüleme: 3