Farklı sütunlardan veri doğrulama

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Arkadaşlar selamlar. Aranıza yeni katıldım ancak yaklaşık 1 yıldır foruma üye olmadan sayenizde bir çok şey öğrendim. Sonunda kendimce bir şeyler yaptım. Ancak son işlemin çözümünü bulamadım ve yapamadım. Umarım bana yardımcı olursunuz. Şimdiden teşekkürler ediyorum.
Sorunuma gelince anlatmaya çalışayım...

M2 hücresine koyacağım onay kutusu ile C4 te bulunan veri doğrulamanın açılır listesini A4 ile A18 hücreleri veya B4 ile B26 hücrelerinden değerleri almasını istiyorum. Umarım anlatabilmişimdir..

https://i.hizliresim.com/EP2QJv.jpg

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba, foruma hoşgeldiniz.

Öncelikle, sorularınızı, ekran görüntüsü yerine, örnek belge üzerinden sormanızın sonuca ulaşmanızı hızlandıracağını hatırlatayım.
Örnek belge özellikleri ve örnek belge yükleme yöntemine ilişkin kısa açıklama cevabımın altındaki İMZA bölümünde var.

Ekleyeceğinizi belirttiğiniz ONAY KUTUSU'nun, FORM DENETİMLERİ bölümündeki onay kutusu olduğunu varsayıyorum.

-- M2 hücresinin yazıtipi rengini, M2 hücresinin zemin rengiyle aynı olacak şekilde ayarlayıp, onay kutusunu M2 hücresini kapatacak şekilde konumlandırın,
-- Eklediğiniz onay kutusuna fareyle sağ tıklayıp DENETİM BİÇİMLENDİR seçeneğini işaretleyin,
açılacak küçük ekranda DENETİM kulakçığındaki HÜCRE BAĞLANTISI kısmına $M$2 yazıp işlemi onaylayın,
-- C4 hücresi seçiliyken VERİ DOĞRULAMA => LİSTE kısmına aşağıdaki formülü uygulayıp işlemi onaylayın.

Onay kutusunu işaretleyerek ve işareti kaldırarak veri doğrulama listesindeki değişikliği görebilirsiniz.
Formüldeki veri aralığını istediğiniz şekilde düzenlersiniz.
.
Kod:
=[COLOR="Red"]EĞER[/COLOR]($M$2=DOĞRU;[COLOR="Blue"]$A$4:$A$18[/COLOR];[COLOR="Green"]$B$4:$B$25[/COLOR])

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Arkadaşım selamlar..
Vermiş olduğun formul ile proram çok güzel oldu. Eline, emeğine sağlık. Sana çok müteşekkirim.
Bu program ile alakalı son bir sorunum kaldı. Onuda izah etmeye çalışayım.

M2 hücresi onaylandığında ( değer Doğru olduğunda ) A sütunundaki değerler, C4 hücresindeki açılır listede görünüyor.
işte bu anda 12-14-16-18-20-22-24-26 satırların görünmemesini.
M2 hücresi tekrar onaylandığında ( değer Yanlış olduğunda ) 12-14-16-18-20-22-24-26 satırlarının tekrardan görünür olmasını istiyorum.

http://s7.dosya.tc/server3/gfyz9c/Yeni_Microsoft_Excel_Calisma_Sayfasi_1.xlsx.html

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Tekrar merhaba.

-- Alt taraftan ilgili sayfanın adına fareyle sağ tıklayıp KOD GÖRÜNTÜLEyi seçin,
-- Açılacak VBA ekranında sağdaki BOŞ alana aşağıdaki kod blokunu yapıştırın,
-- Sayfaya eklediğiniz Onay Kutusu'na fareyle sağ tıklayıp MAKRO ATAyı seçin,
-- Ekrana gelecek küçük ekranda, GIZLE_GOSTER'i seçerek işlemi onaylayın.

Artık Onay Kutusu'nu işaretleyerek veya işareti kaldırarak istediğiniz işlem gerçekkleşecektir.

NOT: Belgeyi kapatırkan, Makro İçerebilen Excel Çalışma Kitabı olarak kaydedin.
.
Kod:
[B][COLOR="blue"]Sub GIZLE_GOSTER()[/COLOR][/B]
Application.ScreenUpdating = False: Application.Calculation = xlCalculationManual
For sat = 12 To 26 Step 2
    If [M2] = True Then Rows(sat).EntireRow.Hidden = True
    If [M2] = False Then Rows(sat).EntireRow.Hidden = False
Next
Application.ScreenUpdating = True: Application.Calculation = xlCalculationAutomatic
[B][COLOR="Blue"]End Sub[/COLOR][/B]

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Eh beeee kardeşim, vallahi Allah ne muradın varsa versin. Çok teşekkür ederim. Çok güzel oldu..

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Kardeşim selamlar..
Program süper ancak bir sorun çıktı.
Programda sayfayı koru diyorum, ardından onay kutusunu tıkladığımda 400 hatası veriyor. yapılabilecek bir şey varmıdır.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Tekrar merhaba Sayın kargec.

Verdiğim kod'daki For.... satırının üstüne aşağıdaki ilk satırı,
Next satırının hemen altına da aşağıdaki ikinci satırı ekleyin.
Varsa, sayfa koruma şifresini belgenize göre değiştirmeyi unutmayın.
.
Kod:
ActiveSheet.Unprotect "[COLOR="Red"]1234[/COLOR]"

ActiveSheet.Protect "[COLOR="red"]1234[/COLOR]"

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Çok teşekkür ederim kardeşim. Dediğini yaptım mükemmel oldu. Allah ne muradın varsa versin..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...