Farklı tarih aralığını aylara göre gün hesaplama

Katılım
13 Haziran 2007
Mesajlar
115
Excel Vers. ve Dili
microsoft office 2007
Merhabalar
Ekteki dosyamda periyot başlangıç bitiş tarihlerine göre ay ve gün sayılarını hesaplamak istiyorum.
o periyot aralığındaki ayları getirecek ve periyod içindeki o aya ait gün sayılarını getirecek.
 

Ekli dosyalar

Katılım
13 Haziran 2007
Mesajlar
115
Excel Vers. ve Dili
microsoft office 2007
Emeğinize sağlık. malesef bu işlem sonrası periyoda göre gün sayıları ile fiyat ortalaması hesabı yapacağım için işimi görmüyor.
 
Katılım
31 Aralık 2011
Mesajlar
373
Excel Vers. ve Dili
2016 türkçe
Merhaba
Ayların gün sayılarını şu formül ile hesaplayabilirsiniz.
Not: A1 HÜCRESİNE TARİH GİRİLMİŞ OLMALI.

=TARİH(YIL(A1);AY(A1)+1;0)
 
Katılım
13 Haziran 2007
Mesajlar
115
Excel Vers. ve Dili
microsoft office 2007
Tam olarak ne demek istediğinizi anlamadım. Örnek dosya üzerinde gösterirseniz sevinirim
 
Katılım
31 Aralık 2011
Mesajlar
373
Excel Vers. ve Dili
2016 türkçe
Merhaba
Soru tam açık değil Ayları getirecek ve gün sayılarını getirecek demişsiniz. Verilen ayın isimleri mi gelecek, bir ayın kaç gün çektiğimi gelecek, yoksa aşağıya doğru 1,2,3,4 şeklinde mi yazılacak bunlar tam açık değil. Benim altın üyeliğim olmadığı için dosyayı göremiyorum.
 
Katılım
13 Haziran 2007
Mesajlar
115
Excel Vers. ve Dili
microsoft office 2007
Soru aslında çok açıkta siz tabloyu göremediğiniz için problem oluyor. Şöyle anlatayım.
3-4-5-6-7-8 Satırlardaki B-C-D sütunlardaki sonuçların gelmesini istiyorum. Formül veya makro bunları getirecek.
Burada Periyod başlangıç ve bitiş tarihleri girildiğinde sonuçları bu şekilde yazacak.

A B C D
1 Periyod başlangıcı 01/09/2023 21/09/2023 11/11/2023
2 Periyod bitişi 20/09/2023 10/11/2023 31/12/2023
3 AY 1 9 9 11
4 GÜN 1 20 10 20
5 AY 2 0 10 12
6 GÜN 2 0 31 31
7 AY 3 0 11
8 GÜN 3 0 10
 
Katılım
31 Aralık 2011
Mesajlar
373
Excel Vers. ve Dili
2016 türkçe
Merhaba
Dosyayı Drive veya farklı bir yere yükleme şansınız varsa bakabiirim.
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
41,325
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
#2 nolu mesajda önerilen çözümde olmayan yer neresidir?
 
Katılım
13 Haziran 2007
Mesajlar
115
Excel Vers. ve Dili
microsoft office 2007
Korhan bey merhaba,
Eğitimdeydim. mesajınızı şimdi gördüm. Şimdi tekrar kontrol ettim. 2 nolu cevap doğru.
Benim hatam.
Tekrar cevabı için hayri13'e çok teşekkürler.
 
Üst