Fatura Nosuna Göre Veriyi Sıralı Almak

altan888

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27.09.2026
Merhabalar, Ekli Excel tablomda

Tablonun sol tarafındaki veri tablosundan şarta uyan fatura no larını bir takım formüllerle BI sütununa SIRALAMA-1 olarak getirtiyorum (bir fatura numarası listede birden çok kez tekrar edebiliyor) ancak fatura no'ları sıralı olarak getirtemiyorum, BJ sütununda fatura no'larını ben kendim manuel sıralama yapıyorum, nasıl bir formül veya işlem yaparsam (makrosuz) fatura no'ları BJ sütunundaki (SIRALAMA-2) gibi bu şekilde sıralı olarak nasıl getirtebilirim, yardımcı olmanızı rica ediyorum, yardımlar için şimdiden çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Asıl tabloya zarar vermeden istediğiniz sıralamada olarak ;

Dizmek istediğiniz verinin tamamını kopyalayıp yeni bir sayfaya yapıştırdıktan sonra , ribbonda olan Veri sekmesinin altında Sırala 'ya tuşlayıp gelen dizme sorgusunda BH veya BI ya göre diz seçtiğinizde çıkıyor.

Ancak ; asıl tablonuzda son sütunda hane sayısı farkı sorun cıkartıyor.

Belki böyle işinizi görür , ya da aşırı formül yüklü sayfada belki de ustalar daha girift bir yol önerebilir...

Tablonuzda bazı hücreler başka bir sayfadan refli olduğundan , onlar hata veriyor, güncelleştirme alamadığından...

Ekli dosyalar

altan888

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 TR
27.09.2026
Teşekkürler

Merhabalar cevap için teşekkürler haklısınız sıralamayı öylede yapabilrim ancak ben bir formül ile bunu yapabilir miyim onu arıyorum ancak sorumu çok daha sade bir örnek ile ifade edemedim sanırım