faturada kuruş hatası (yuvarlama sorunu)

Excel Vers. ve Dili
Ecel 2003 TR
Hocam, kolay gelsin. Ben fatura ve KDV lerimi Aylık Satış Dökümü olarak Excelde basitçe listeliyorum ama Excel'in yuvarlamadan kaynaklanan prolemini çözemiyorum. Sorun ise ekranda gözüken yuvarlanmış rakam ile o hücredeki rakamın uzun (yuvarlanmamış hali) arasında doğal olarak fark var ve Excel daha ileri işlem yaparken hücrede gözüken "yuvarlanmış" rakamı değil de, rakamın uzun halini dikkate alıyor ve dip yekünler hep kuruş hatalı çıkıyor. Nasıl engelleyebiliriz acaba?

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
örnek dosya ile destekleseydiniz sorunuzu eminim daha çabuk cevap alırdınız.

Excel Vers. ve Dili
Ecel 2003 TR
tamam dosyayı hazırlayıp ekledim; bakın orada yuvarlama (formül doğru da olsa) hata veriyor..Excelin bu tipik probleminin nasıl çözebiliyoruz, gerçekden merak ediyorum.Şimdiden cvp verecek arkadaşlara teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

F6 daki formülü aşağıdaki gibi yazarak alt satırlara kopyalayınız.

=YUVARLA(E6*8/100;2)

Yalnız 874,61 değerini nasıl buldunuz anlayamadım..

Yada F6 daki formülü değiştirmeden F11 deki formülü;

=TOPLA.ÇARPIM(YUVARLA(F6:F10;2))

Bu şekilde değiştiriniz.

Excel Vers. ve Dili
excel2003
Araçlar seçenekler/Hesaplama/Duyarlılık görüntülendiği gibi şıkkını işaretleyin, Ayrıca Biçim Hücreler/Sayı kısmında size uygun olan ondalığı belirleyin.

Excel Vers. ve Dili
Ecel 2003 TR
Sn.OTUFAN'a ve diğer dostlara çok büyük bir TEŞEKKÜR GÖNDERİYORUM BURADAN: Diğer arkadaşlar'ın Excel'inde OTUFAN'ın bildirdiği ayarlar herhalde önceden yapıldığı için gönderdiğim dosya hatalı verilerle gerektiği gibi çıkmamış, doğal olarak da şaşırmışlar. hesaplama doğru diye. Oysa ben de (duyarlılık) ayarınıı yapınca sonuçlar hop değişti.