Fazla mesai hesaplama

Arkadaşlar daha çok yeniyim.
Fazla mesaileri hesaplamak için bir çalışma yaptım.
Bana biraz amele işi geldi.
Daha pratik şekilde nasıl yapabilirim.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Şöyle bir önerim olabilir, haftanın gününü bulmak için eklediğiniz ikinci satırı silin ve mesai saatlerini toplamak için örneğin; AG2 hücresine (2.satır silindikten sonra) aşağıdaki formülü yazın. Diğer formülleride aynı mantıkla kurabilirsiniz.

=TOPLA.ÇARPIM((HAFTANINGÜNÜ($B$1:$AF$1)>=2)*(B3:AF3))

Excel Vers. ve Dili
Ofiste Excel 2000 Türkçe
Evde Excel 2003 Türkçe
Merhaba
Örnek bir çalışma ekliyorum.Tarihleri ve toplamlar otomatik.

verdiğiniz örneklere bakarak en son bu şekilde düzenledim
ilginiz için teşekkürler

Değerli arkadaşım .Bizde fazla mesai yapıyoruz.Ve bende bazı proğramlar yaptım.sadece saatleri girdiğim zaman tahakkuk evragından banka listesine kadar her şeyi kendisi hesaplıyor.ama hafta içi ve hafa sonu toplmaları üzerine biraz daha çalışmam gerekıyor.senin yaptıgın hafta sonu yada hafta ıcını hesaplaması iyi.fakat burda CUMARTESİ günü nü hafta sonuna hesaplaması lazım değil mi?Bunu da düzeltirsen gayet hoş bir çalışma olur.

ben bu çalışmayı çalıştığım firmanın çalışma şartlarına göre hazırladım. bizde pazartesi-cumartesi 50% fazla mesai, pazar 100% fazla mesai. ama senin işine yarıyacaksa ekteki çalışmada cumartesiyide haftasonu na ekledim.

Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2021 Türkçe
PUANTAJ

BİRAZ DAHA ÜZERİNDE ÇALIŞILIRSA DAHA GÜZEL OLACAK

Excel Vers. ve Dili
office2013
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-04-2023
Burda birşey soracağım saat hesabında örneğin hastalık çalışma saatlerinde 4,7 gibi bir değerde 4 saat 70 dakika yapamıyoruz. 5,40 yaptığımızda dakika kısmının 60 dakika üzerinden olmasını nasıl sağlarız? Ayrıca saat formatından yazmak da işe yaramıyor bu defa eksik çalışılan günlerde çıkarma işlemi yapamıyoruz.