Şöyle bir önerim olabilir, haftanın gününü bulmak için eklediğiniz ikinci satırı silin ve mesai saatlerini toplamak için örneğin; AG2 hücresine (2.satır silindikten sonra) aşağıdaki formülü yazın. Diğer formülleride aynı mantıkla kurabilirsiniz.
Değerli arkadaşım .Bizde fazla mesai yapıyoruz.Ve bende bazı proğramlar yaptım.sadece saatleri girdiğim zaman tahakkuk evragından banka listesine kadar her şeyi kendisi hesaplıyor.ama hafta içi ve hafa sonu toplmaları üzerine biraz daha çalışmam gerekıyor.senin yaptıgın hafta sonu yada hafta ıcını hesaplaması iyi.fakat burda CUMARTESİ günü nü hafta sonuna hesaplaması lazım değil mi?Bunu da düzeltirsen gayet hoş bir çalışma olur.
ben bu çalışmayı çalıştığım firmanın çalışma şartlarına göre hazırladım. bizde pazartesi-cumartesi 50% fazla mesai, pazar 100% fazla mesai. ama senin işine yarıyacaksa ekteki çalışmada cumartesiyide haftasonu na ekledim.
Burda birşey soracağım saat hesabında örneğin hastalık çalışma saatlerinde 4,7 gibi bir değerde 4 saat 70 dakika yapamıyoruz. 5,40 yaptığımızda dakika kısmının 60 dakika üzerinden olmasını nasıl sağlarız? Ayrıca saat formatından yazmak da işe yaramıyor bu defa eksik çalışılan günlerde çıkarma işlemi yapamıyoruz.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.