Filitreleme ve Sonucu Combo Boxta Gösterme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 / Türkçe
Merhaba. Hemen sorumun açıklamasına geçeyim.

Yukarıda çizelge için bu benim ilk sayfam olacak. Ürün stunu altındaki ürünlerimi combo boxtan seçeceğim. Bu kısmımda sorun yok.

soruma başlamadan önce elimde bir excel sayfasında ürünler, firma, ubb, fiyat kolonlarının olduğu ve ve bu kolonlara ait bilgilerin girildiği bir veri kümesi olduğunu varsayalım

Örneğin A ürününü seçtiğimde sadece A ürününü satan firmaların (A-F1 ve A-F2) ürün adının sağ tarafında combo box içinde listenlemesini istiyorum.

A ürününü seçtik, sağ taraftan combo box içinden A ürününü satan firmalar (Filtrelenerek combo box içine alınacak) listesinden firma adınıda seçtik bu sefer firma adının sağ tarafında A ürününü satan örneğin A-F1 firmasına ait UBB kodu otomatik gelecek aynı şekilde UBB kodu seçildiğinde A-F1 firmasına ait A-U1 UBB kodlu A ürününe ait fiyat, fiyat kolonuna otomatik girecek.

Tıkandığım Noktalar:

1. Combo Boxtan A ürününü seçtiğimde A-F1 ve A-F2 gibi yanlızca A ürününü satan firmaları nasıl süzeceğiz ve süzme sonucunu firma kolonundaki hücrede combo boxta nasıl göstereceğiz.

Eğer yapılışını anlatırsanız ve bende buraya kadarını yaparsam tıkandığım noktalar kısmını güncelleyeceğim. Herşeyi bir defada sorup mesaj kalabaşığoı yapmak istemiyorum

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 / Türkçe
Aradığım cevabı gene sitede buldum. Konuyu yazmadan önce nasıl arayacağımı tahmin edemediğimden yeni başlık açmıştım ancak başlığa gerek kalmadı isterseniz silebilirsiniz. Cevaba buradan ulaşailirsiniz

Teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
EXCEL
yardım

Ben ilgili cevaba gittiğimde sayfayı açamadım. Kodlar konusuna da pek aşina değilim çaıkçası. Benim yapmak istediğim de şöyle birşey:
Sayfa 1 de esas listem, sayfa 2 de de referans listem var. Çok teşekkür ederim

Ekli dosyalar