Filtreleme sorunu

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
Değerli Arkadaşlar,
Ekteki örnekte görüleceği üzere,bir listeden filtreleme yapmak istiyorum.Listedeki paraların toplamı 316 TL.Ben listeden herhangi bir ismi seçtiğimde,yani filtrelediğimde,o kişinin aldığı malzemenin parasal toplamını da altta görmek istiyorum.Örneğin ALİ yi seçiyorum.3 adet mal almış.Toplamı 25 TL.işte bu parayı filtreleme yaptığımda görmek istiyorum.Mümkün mü?

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
Harika

Formül G1 hücresinde .
Dosya ekte.:cool:
=ALTTOPLAM(9;C2:C65536)
Sayın Evren GİZLEN,
Çok net ve kolay bir çözüm.Çok teşekkür ediyorum.Sanırım ben bunu para dışında malzeme miktarlarına da uyarlayabilirim.Yalnız merakımı mazur görün,formüldeki 9 neyi ifade ediyor acaba?

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Sayın Evren GİZLEN,
Çok net ve kolay bir çözüm.Çok teşekkür ediyorum.Sanırım ben bunu para dışında malzeme miktarlarına da uyarlayabilirim.Yalnız merakımı mazur görün,formüldeki 9 neyi ifade ediyor acaba?
Kullandığınız formülün işlevleri konusunda yardım almak için formülü seçip formül çubuğunda fx tuşuna basarsanız oradanda işlev yardımı linkine basarsanız o formül ile ilgili her türlü yardımı alabilirsiniz.
9 parametresi süzülen değerler sonucunda sadec süzülenlerin (Görünenlerin toplamı nı alır.
Ben diğer parametreler ve işlev konusunda bilgi almabnız için şimdilik size aşağıda kopyala yapıştır ile yardım bilgilerini verdim.
Bundan sonrası için siz bu dediğim şekilde kullanabilirsiniz.:cool:
Aşağıdaki yazılanları copy-paste yaptım.:cooll

ALTTOPLAM

Ayrıca Bkz:

Bir listede veya veritabanında bir alt toplam verir. Genellikle Veri menüsünde Alt Toplamlar komutunu kullanarak alt toplamları olan bir liste oluşturmak daha kolaydır. Alt toplamları olan liste bir kez oluşturulduktan sonra, ALTTOPLAM fonksiyonunu düzenleyerek değiştirebilirsiniz.

Sözdizimi

ALTTOPLAM(işlev_sayısı, başv1, başv2, ...)

İşlev_sayısı bir listede alt toplamları hesaplamak için hangi fonksiyonların kullanılacağını belirleyen 1 ile 11 (gizli değerleri kapsar) veya 101 ile 111 (gizli değerleri yok sayar) arasında bir sayıdır.

İşlev_sayısı
(gizli değerleri kapsar) İşlev_sayısı
(gizli değerleri yok sayar) İşlev
1 101 ORTALAMA
2 102 SAY
3 103 DOLUSAY
4 104 MAK
5 105 MİN
6 106 ÇARPIM
7 107 STDSAPMA
8 108 STDSAPMAS
9 109 TOPLA
10 110 VAR
11 111 VARS

Başv1, başv2, alt toplamını almak istediğiniz 1 ile 29 arasındaki aralık veya başvurudur.

Uyarılar

Başv1, başv2,… içinde başka alt toplamlar (veya iç içe girmiş alt toplamlar) varsa, bu iç içe girmiş alt toplamlar iki kez sayılmayı önlemek üzere gözardı edilir.
1 ile 11 arasındaki işlev_sayısı sabitleri için, ALTTOPLAM işlevi, Biçim menüsünün Satır alt menüsü alt menüsündeki Gizle komutu ile gizlenen satırların değerlerini kapsar. Bir listedeki gizli ve gizlenmemiş sayıların alt toplamını almak istediğinizde bu sabitleri kullanın. 101 ile 111 arasındaki işlev_sayısı sabitleri için, ALTTOPLAM işlevi, Biçim menüsünün Satır alt menüsü alt menüsündeki Gizle komutu ile gizlenen satırların değerlerini yok sayar. Bir listedeki yalnızca gizlenmemiş sayıların alt toplamını almak istediğinizde bu sabitleri kullanın.
ALTTOPLAM işlevi, kullandığınız işlev_sayısı değerinden bağımsız olarak, bir filtrenin sonucuna dahil edilmeyen tüm satırları yok sayar.
ALTTOPLAM işlevi, veri sütunları veya dikey aralıklar için tasarlanmıştır. Veri satırları veya yatay aralıklar için tasarlanmamıştır. Örneğin, 101 veya daha büyük bir işlev_sayısı kullanarak yatay bir aralığın alt toplamını aldığınızda (örneğin ALTTOPLAM(109,B2:G2)), bir sütunu gizlemek, alt toplamı etkilemez. Ancak, dikey bir aralığın alt toplamındaki bir satırı gizlemek, alt toplamı etkiler.
Başvurulardan biri 3-B ise, ALTTOPLAM, #DEĞER! hata değeri verir.
Örnek

Örneği, boş çalışma sayfasına kopyalarsanız anlamanız daha kolay olabilir.

Nasıl?

Boş bir çalışma kitabı veya çalışma sayfası oluşturun.
Yardım konusundaki örneği seçin. Satır veya sütun üstbilgilerini seçmeyin.

Yardım'dan bir örnek seçme

CTRL+C tuşlarına basın.
Çalışma sayfasında, A1 hücresini seçin ve CTRL+V tuşlarına basın.
Sonuçları görüntüleme ve sonuçları döndüren formülleri görüntüleme arasında geçiş yapmak için, CTRL+` (kesme işareti) tuşlarına basın veya Araçlar menüsündeki Formül İzleme'yi seçin ve Formül İzleme Modu'nu tıklatın.

1
2
3
4
5
A
Veri
120
10
150
23
Formül Açıklama (Sonuç)
=ALTTOPLAM(9;A2:A5) TOPLA fonksiyonu kullanılarak yukarıdaki sütunun alt toplamı (303)
=ALTTOPLAM(1;A2:A5) ORTALAMA fonksiyonu kullanılarak yukarıdaki sütunun alt toplamı (75,75)

Excel Vers. ve Dili
2003-2007
Çok Önemliydi

Hem sorunu çözdüm,hem de yepyeni şeyler öğrendim sayenizde üstadım.Bir kez daha teşekkür ediyor,saygılarımı sunuyorum.Bu arada bir adım ötesini de sormak istiyorum izninizle.ALİ isimli şahsı filtrelediğimizde D sütununda
KUM 20 m3
KUM 15 m3
DERZ 100 KG
Şeklinde malzeme dökümü çıktığında bunu TOPLAM 35 m3 KUM ve 100 KG Derz şeklinde ayrıştırmak mümkünmüdür?

Son düzenleme:

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Hem sorunu çözdüm,hem de yepyeni şeyler öğrendim sayenizde üstadım.Bir kez daha teşekkür ediyor,saygılarımı sunuyorum.Bu arada bir adım ötesini de sormak istiyorum izninizle.ALİ isimli şahsı filtrelediğimizde D sütununda
KUM 20 m3
KUM 15 m3
DERZ 100 KG
Şeklinde malzeme dökümü çıktığında bunu TOPLAM 35 m3 KUM ve 100 KG Derz şeklinde ayrıştırmak mümkünmüdür?
Bunun için filtreleme yapmadan topla.çarpım veya etopla fonksiyonunu kullanabilirsiniz.
Forumda arama yaparsanız bu konuda binlerce çözüm bulabilirsiniz.:cool: