Filtrelemede sorun.

Katılım
15 Ocak 2008
Mesajlar
530
Excel Vers. ve Dili
office 2013 Ingilizce
Merhaba arkadaşlar,
Excel in içinde kullanmak istediğim bir textbox mevcut ve bu textbox a yazdığım bir veri tablosuna filtreleme yapmasını istiyorum. Textbox 4. sütündaki verileri baz alarak filtreleme yapması gerek. Aşağıdaki formülün neresinde sorun olabilir? Teşekkürler.

Private Sub TextBox1_Change()
On Error Resume Next
ActiveSheet.Protect DrawingObjects:=False, Contents:=False, Scenarios:=False
METİN2 = TextBox1.Value
Set FC2 = Range("a6:I3000").Find(What:=METİN2)
Application.GoTo Reference:=Range(FC2.Address), _
Scroll:=False
Selection.AutoFilter Field:=4, Criteria1:=TextBox1.Value & "*"
If METİN2 = "" Then
Selection.AutoFilter Field:=4
End If
ActiveSheet.Protect DrawingObjects:=True, Contents:=True, Scenarios:=False

End Sub
 

kemal turan

Altın Üye
Katılım
10 Haziran 2011
Mesajlar
1,666
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 32 bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06-10-2032
merhaba,
Kodunuzu denedim Kod da sorun yok.
Dosyanızı eklerseniz ustadlar sorunun nerede olduğunu bulurlar.
Kolay gelsin
 

kemal turan

Altın Üye
Katılım
10 Haziran 2011
Mesajlar
1,666
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 32 bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06-10-2032
Merhaba,
Dosyanızda sadece Textbox lar var.Ama bunu çalıştıracak kod sayfanın kod bölümüne kaydedilmemiş.
Şimdi sayfanızı açın, Sheet1 yazan sayfa adı üzerinde iken sağ tuş yapın , kod görüntüle bölümüne girin, Soldaki Sheet1 sayfa adına çift tıklayıp kodunuzu yapıştırın.
O zaman textboxlar çalışır.

Kolay gelsin.
 

kemal turan

Altın Üye
Katılım
10 Haziran 2011
Mesajlar
1,666
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 32 bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06-10-2032
Merhaba,
Dosyanız da ektedir.
Bir hatırlatma;
Sorunuzu "Excel yeni başlayanlar" bölümünde sormuşsunuz.
"Makro-VBA" bölümü olmalı idi.
Sorularınızı uygun bölümde sormanız cevap almanızı hızlandıracaktır.

Selametle kalın
 

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Katılım
15 Ocak 2008
Mesajlar
530
Excel Vers. ve Dili
office 2013 Ingilizce
Merhaba Kemal bey,
İlginiz için teşekkür etmek ile birlikte bir sonu aktarmak isterim 4. textbox a 6 yazdığımızda 6. günler in olduğu veriler değil de, 7 yazdıüımızda da 7. güne ait datalar filtrelenmiyor! Aşağıdaki gürüntü çıkıyor yani alfabetik verileri filtreliyor sadece galiba ( benim için önemli olan sayısal değerleri filtrelemesidir ).

6315 03/11/12 30/03/13 kemal IST 20:25 HEL 23:45
6315 04/11/12 24/03/13 kenan HEL 00:55 ARN 01:50
6316 28/10/12 24/03/13 kes ARN 03:20 IST 06:40
 

kemal turan

Altın Üye
Katılım
10 Haziran 2011
Mesajlar
1,666
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 32 bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06-10-2032
Merhaba,
Gerçekten söylüyorum ben uzman falan değilim.Sadece meraklı ve bu forumdaki ustadları takip eden biriyim.Sorunun çözümünü bende bulamadım, ama biraz uğraşınca bir şeyler oluyor.
Dosyanız ekte.
Selametle kalın.
 

Ekli dosyalar

Üst