Filtrelenmiş Veriyi Numaralandırma

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Merhaba, A sütununda verilerim var bu verilerin bazıları tekrarlanmış olduğu için bunları benzersiz kayıtlar olarak filtreledim. filtreledikten sonra b sütununa 1 den başlayarak artarak giden numaralandırma yapamıyorum. bunu nasıl yapabiliriz?
Yada hiç filtrelememiş olduğumu düşünürsek içinde alt alta benzerlerinin bulunduğu verileri benzerlerinde aynı sayıyı kullanmak koşulu ile nasıl numaralandırabiliriz? Şimdiden çok teşekkür ederim yardımınız için. Ayrıca yardım ettikten sonra da teşekkür mesajı yazarım ayrıca başlıktaki gülme simgesini buraya koyacaktım yanlışlıkla başlığı ekledim.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

1. satırın başlık olduğunu varsayarak
B2 hücresine aşağıdaki formülü yazın ve diğer satırlara kopyalayın

Kod:
=ALTTOPLAM(103;$A$2:A2)

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
"yazdığınız formülde bir hata var" uyarısı çıkıyor.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Teşekkür ederim oldu ancak, tümünü göster dediğimizde mesela ocakların hepsine ayrı rakam veriyor bana lazım olan verilerin tümü gösterildiğinde diğer ocaklara ya aynı rakamı vermesi gerekiyor yada onları boş bırakması gerekiyor. Böyle yapabilir miyiz?

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
yada şöyle de olabilir filtreleme falan olmadan normal veriler üzerinde mesela a sütununda veriler var bazıları alt alta aynı, b sütununa nasıl formül yazarsak a sütunundaki verilere göre artar. yani a sütununda alt alta
ocak
şubat
şubat
şubat
mart
nisan
nisan
var ocağın karşısına 1 şubatın karşısına 2 altındaki şubatın karşısına da 2 marta geçince 3
bu şekilde yapabilmemiz için nasıl formül yazmamız gerekiyor?

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

1. satır başlık
A sütunun sıralı olduğunu varsayarak

B2 = 1
B3
Kod:
=EĞER(A3=A2;B2;B2+1)
B3 formülünü aşağıya doğru kopyalayın.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Çok teşekkür ederim zahmet verdim.
birde merak ettiğim birşey var buraya kopyalamam için yazdığın formül ile dosyadaki formül farlılıklar içeriyor. Buradakinde ; var dosyalarda , var ; deneyince olmuyor eklediğin dosyadaki formülü uygulayınca oluyor. bu yüzden ilk önce hata veriyor diye yazdım. bunun sebebi nedir buraya ekleyince site tarafından mı değiştiriliyor acaba.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

İşletim sisteminin dili farklı olduğunda bu durum ortaya çıkar. Sizinkisi büyük olasılıkla İngilizce olduğundan formüldeki ayraçlar noktalı virgül değil virgül olarak görülür.

Bölgesel dil ayarlarından Türkçeyi Seçiniz.

• Başlat
  • Denetim Masası
  • Tarih, Saat, Dil ve Bölgesel Seçenekler
  • Bölge ve Dil Seçenekleri
nden Türkçeyi seçiniz.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
İşletim sistemim ve ms excel 2003 türkçe kullanıyorum. excelde ayraçlarda ; çalışmıyor bunun yerine , çalışıyor. Yani ekteki dosyalar sorunsuz çalışırken buraya kopyaladığınız kodlar çalışmıyor. Demek ki sistem farklılıklarından oluyor merak etmiştim sadece, neyse ben çok teşekkür ederim iyi günler.