Filtrelenmiş veriyi Paste Special ile yapıştırmak

Excel Vers. ve Dili
2003-2010 Ingilizce
Merhaba

Ekdeki dosyada filtre yaptığım verileri kopyalayıp yine aynı hücrelere değer olarak yapıştırmak istiyorum fakat paste special yapınca hücreler boşluksuz alt alta yapışıyor.

Yardımınızı rica ederim.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

asi_kral

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
Merhaba
Verileri kopyalayın. Sonra yapıştıracağınız ilk satırı seçin sağ tuş tıklayın Özel Yapıştır - Değerler Tik'ini işaretleyin ve tamam deyin. Sonuçları gözlemleyin.

Excel Vers. ve Dili
2003-2010 Ingilizce
Merhaba

Bahsettiğiniz şekilde yapınca arada boş olması gereken satırları boş bırakmıyor. excel dosyasında anlatmaya çalıştım fakat tekrar anlatmaya çalışayım.

Aşağıdaki örnek 1 de A kolonundaki çift haneli sayıları süzüp B kolonuna aşağıdaki gibi yapıştırmak isteyince çıkan sonuç örnek 2 deki gibi oluyor.
örnek 1
A B
1- 10 10
2- 5
3- 20 20
4- 6
5- 30 30

örnek 2
A B
1- 10 10
2- 5 20
3- 20 30
4- 6
5- 30

Excel Vers. ve Dili
2003-2010 Ingilizce
Tekrar merhaba

Konu ile ilgili olabilecek yardımlarınızı bekliyorum.

İyi çalışmalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Süzme yapısı gereği aradaki boş satırlar dikkate alınmıyor. Sadece görünen satırlar alt alta yapıştırılıyor.

Bu işlemi ne amaçla istiyor sunuz?

Belki formülle ya da makro ile çözüm üretebiliriz.

Excel Vers. ve Dili
2003-2010 Ingilizce
Merhaba

Elimdeki dosyada yukarıda belirttiğim mantıkta formüllü hücreler var ve işi biten hücreleri formülden kurtarıp değer olarak sabitlemem gerekiyor.
Yukarıdaki örnekte basitleştirdim fakat orjinal veride 1000 in üzerinde veri olunca bunları işlemesi sorun oluyor. Makro ile bu konu hakkında ne yapılabileceğini bilmiyorum ama 6-7 satır için makrolu bir çözüm bulmanız halinde ben onu elimdeki işe uyarlayabilirim sanırım.

Şimdiden teşekkür ederim.

İyi çalışmalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Aşağıdaki kod ile "D" sütunundaki gireceğiniz karakter sayısına göre formüllü hücreleri değere çevirebilirsiniz.

Kod:
Sub DEGERE_CEVIR()
    Dim X As Long, Kriter As Variant

Kriter = Application.InputBox("Lütfen veri karakter sayısını giriniz...", "KARAKTER SAYISI")

If Kriter = "" Or Kriter = False Then Exit Sub

For X = 2 To Cells(Rows.Count, "D").End(3).Row
        If Len(Cells(X, "D")) = Val(Kriter) Then
            Cells(X, "D") = Cells(X, "D")
        End If
    Next

MsgBox "İşleminiz tamamlanmıştır.", vbInformation
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2003-2010 Ingilizce
Merhaba

Cavabınız için çok teşekkür ederim. Makroyu çalıştırmaya çalıştım fakat istediğim şekilde olmadı.

Sıralı olarak 1.2.3.4.5. satırlara uygulamayacağımdan dolayı 2.4.6.9. gibi atlaya atlaya yapmam gerektiğinden dolayı tam olarak istediğim sonucu alamadım. Bence Microsoft böyle bir öazellik ekleyene kadar bu işi manuel yapmaya devam etmeliyim :)

Yardımınız için tekrar teşekkür ederim.

İyi çalışmalar.