• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

find ile tam hücre içeriği arama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cumay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
A sütununda find ile arama yapmak istiyorum. ama tam olarak eşleşen hücre içeriğini bulmak istiyorum. bunu nasıl yapabilirim.

Find kutusu açıldıktan sonra "yalnızca tam hücreleri bul" şeklinde bir kutu var onu işaretleyin.

çok teşekkür ederim ama yazmayı unutmuşum bunu makro ile yapmak istiyorum

Arama yapacağınız değeri bir hücredenmi yoksa userform üzerindeki bir textboxtanmı alacaksınız.

Aşağıdaki kodda bulunacak değer B1 hücresinden alınmaktadır. İmleç değerin bulunduğu hücreye gider.
[vb:1:36a5102d4f]Sub bul()
on error resume next
Columns("A").Find([b1].Value).Select
End Sub[/vb:1:36a5102d4f]

arayacağım değer örneğin 1 sayısı, örn 12 olan hücreyi değil 1 olanı bulacak

Sub bul()
On Error Resume Next
Columns("A").Find(1.Value).Select
End Sub

şeklinde yazarsam olur mu

Yukarıdaki komut söylediğiniz şekilde çalışacaktır.

yukarıdaki kodu bir modüle yazdıktan sonra sayfaya buton ekleyip kodu bu butona bağlayın,A sütununa aranacak değerleri yazın, B1 hücresinede arayacağınız değeri yazın ve butona basın.

ok çok teşekkür ederim benim bu formda ilk günüm. ama korkunç sevdim. ilginize ve hızınıza çok teşekkür ederim.

Columns("A").Find(1.Value).Select

Yazım hatalıdır. Aşağıdaki şekilde olabilir.
[vb:1:afe146ea9d]Columns("A").Find(1).Select
[/vb:1:afe146ea9d]

eğer arayacağınız bir metinse tırnak işareti içinde yazmanız gerekir. Find("metin") gibi.

MAKRO İLE DEÐİLDE CTRL H İLEDE YAPABİLİRSİNİZ.BU SİTEDEN Ã?ÐRENDİÐİM KISA YOL.CTRL H YAPIN ARANAN BÃ?LÜMÜNE ARANACAK KELİMEYİ YAZIN YENİ DEÐER BÃ?LÜMÜNÜ BOÞ BIRAKIN.BİÇİM BÃ?LÜMÜNÜ TIKLAYIN DESENLER BÃ?LÜMÜNDEN HERHANGİ BİR RENGİ SEÇİN.TAMAM YAPIN.TÜMÜNÜ DEÐİÞTİRİ TIKLATIN.İÃžİ BİTİRİN

Geri