walabi
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
-
excel 2010
excel 2013
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 06-08-2025
Merhaba,
Şöylesi birşey yapmak istiyorum. Excel sayfasının ilk satırları sütun başlıkları. Yani ikinci satırdan başlamak üzere; userform üzerinde bulunan textbox, listbox, combobox yapıştırmak excel sayfasına gitmek istiyorum. Bunu yaparken 1 nolu fiş (1 nolu işlem ya da sadece 1), 2 nolu fiş, 3 nolu fiş gibi numara vermek istiyorum. Ama şu şekilde.
Örneğin;
ID (Fiş No) Firma Malzeme Satır Tutarı
1 nolu fiş xxxxx a 2,29
1 nolu fiş xxxxx b 3,10
1 nolu fiş xxxxx c 1,85
2 nolu fiş yyyyy a 5,55
2 nolu fiş yyyyy b 6,42
3 nolu fiş zzzzzz e 4,44
3 nolu fiş zzzzzz f 5,57
Yapmaya çalıştığım şey aslında sayaç mantığı sanırım ama vba dilinde mantığını kuramadım. Her işlem sonucunda yeni satırlara +1 değer verecek bir kod nasıl olmalıdır.
Şöylesi birşey yapmak istiyorum. Excel sayfasının ilk satırları sütun başlıkları. Yani ikinci satırdan başlamak üzere; userform üzerinde bulunan textbox, listbox, combobox yapıştırmak excel sayfasına gitmek istiyorum. Bunu yaparken 1 nolu fiş (1 nolu işlem ya da sadece 1), 2 nolu fiş, 3 nolu fiş gibi numara vermek istiyorum. Ama şu şekilde.
Örneğin;
ID (Fiş No) Firma Malzeme Satır Tutarı
1 nolu fiş xxxxx a 2,29
1 nolu fiş xxxxx b 3,10
1 nolu fiş xxxxx c 1,85
2 nolu fiş yyyyy a 5,55
2 nolu fiş yyyyy b 6,42
3 nolu fiş zzzzzz e 4,44
3 nolu fiş zzzzzz f 5,57
Yapmaya çalıştığım şey aslında sayaç mantığı sanırım ama vba dilinde mantığını kuramadım. Her işlem sonucunda yeni satırlara +1 değer verecek bir kod nasıl olmalıdır.