fıyat lıstemle teklıf hazırlayamıyorum.yardım eder mısınız ltf?

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
yardım edecek arkadaslara degerlızamanlarından ayıracakları ıcın sımdıden tesekkur ederım.elımdekıler soyle:
1-en olculerı A ve B sutunlarında(bırlestırıldıgı ıcın),boy olculerı de 5.satırda olan cesıtlı ebatlardakı urunlerımızın fıyat lıstesı tablosu var.
sorum;
1- Listede belırtecegım urunun ebatları goruldugu gıbı 50'ser cm ılerlıor.teklifte ebatlar kısmına ornegın en 513,boy 654 yazınca otomatık olarak getırecegı bırım fıyatı yukarı yuvarlanmıs olculerden (550-700 kesişimindeki fiyatı) bulup getırmesını ıstıyorum.
2- mumkunse teklif C9dakı urun adına silver ya da wood urunlerınden bırını secebılecegım bı buton da eklenerek o fıyat lıstesının uzerınde calısılacagı belırtılebılır programa.
ya da baska fıkırlerınız var ıse ısımı kolaylastıracak lutfen bır el uzatın.
3-obsıyonel olan fs1,fs2,fs3 gıbı ımalatları da aynı sekılde musterı ısterse teklıfe eklemem gerekıor.formul nasıl olusturabılırım bununla ılgılı acaba?
NE YAPTIYSAM BECEREMEDIM.LUTFEN ZAMANINIZ VARSA YARDIM EDEBILIR MISINIZ?

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25/07/2018
Kardeşim Zamandan dolayı 3. sorunu yapamadım. şimdilik 2siyle idare et 3. sorunada en kısa zamanda bakacam

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25/07/2018
Buda 3. Kardeşim Fs'li olarak ekledim.
Olumlu Yada Olumsuz olarak dönersen sevinirim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
cok cok tesekkur ederım.nasıl ıfade edecegım bılemıyorum.ellerınıze saglık.zaman ayırıp ılgılendıgınız ıcın cok tesekkur ederım.