Fiyat listesi formülü için yardım

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Merhaba arkadaşlar
Bir konuda yardıma ihtiyacım var.
Bizim yaklaşık 150 üründen oluşan bir fiyat listemiz var. Müşterilerimiz bu 150 ürün arasından çeşitli adette örneğin 50 farklı ürün seçip bizden fiyat teklifi istiyorlar.
Kendilerine fiyat teklifi vermek için her defasında talep ettikleri ürünleri listeden bakıp tek tek excel sayfasında ilgili sütunda yazmak durumunda kalıyoruz. Oysa bu çok yorucu ve zaman alıyor.
İstiyoruz ki sol ilk sütunda ilgili ürünün kodunu yazdığımızda sağ tarafta istediğimiz herhangi bir sütunda fiyatını otomatik versin. Bunun için bir formülasyon yapmamız mümkün mü?
Bununla ilgili aşağıda bir örnek verdim. Burada benim istediğim, soldan ikinci sütunda ürün kodunu yazdığımda, üçüncü sütundaki fiyat bölümünde fiyatı kendisi otomatik yazacak.
Şimdiden teşekkürler

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Excel o koda ait fiyatın ne olduğunu nerden bilecek? Asıl fiyat listeniz nerede?

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Excel o koda ait fiyatın ne olduğunu nerden bilecek? Asıl fiyat listeniz nerede?
Merhaba
Cevap için teşekkürer.
Fiyat listesi ektedir.
Fiyatları formül ile başta tanıtsak, sonra kodu girdiğimizde kendisi hatırlayamaz mı? Bunun için bir formül vardır diye düşündüm.
Teşekkürler

Ekli dosyalar

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
En ideal çözüm, bu listeyi yanyana sütunlar halinde değil, bir sütunda ürün kodları, yan sütunda da fiyatlar olarak hazırlamanızdır. Yani tüm ürünler aynı sütunda olmalı. Daha sonraasıl tablonuzda sayın muygun'un vermiş olduğu dosyadaki gibi DÜŞEYARA formülünü kullanarak istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz. Bize basitçe bir sayfanızda sonuç tablosu bir sayfada da fiyat listesi olacak şekilde örnek verirseniz formülü yazmak çok kolay olur.

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Merhabalar,

Lütfen ekteki dosyayı inceleyin. Yapmak istediğimi daha detaylı anlatmaya çalıştım. Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişim. Yine de sormak istediğiniz bir nokta olursa lütfen sorun.
Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Soru soruyorsunuz ama verilen cevapları hiç dikkate almıyorsunuz maalesef. Yapmanız gerekenleri daha önceki mesajlarda belirtmiştim. Yapılmışı ekte:

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Vallaha oldu :))
Çok teşekkür ederim. Elinize sağlık.
Cevapları dikkate almadığımı söylemişsiniz. Aslında dikkate alıyordum ama pek anlamadım o yüzden tekrar sorma gereği duydum.
Çok sağolun.

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Tekrar merhaba,
Yusuf kardeş, bu tabloya bir de ağırlıkları eklemeye çalıştım ama bir türlü yapamadım.
Buna da bir el atar mısınız lütfen?
ürün ağırlık listesini üçüncü sayfaya yazdım.
Bir de bunun mantığını da anlatsanız çok memnun olurum. Formülü nasıl oluşturuyoruz, sayfa ve hücreler arasındaki bağlnatıyı nasıl kuruyoruz gibi...
Teşekkürler

Ekli dosyalar

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ağırlık formülünde F5'i değil ürün kod numarasının olduğu hücreyi yani A5'i kullanmanız gerekiyor:

Kod:
=DÜŞEYARA(A5;Ağırlık!$A$2:$B$182;2;0)
Konuyla ilgili ayrıntılı bilgiye DÜŞEYARA ile ilgili arama yaparak ulaşabilirsiniz.

Basitçe şöyle:
Kod:
=DÜŞEYARA(neyi arayacak;nerde arayacak;kaçıncı sütun getirilecek;sabit)

Excel Vers. ve Dili
excell 2010
Merhaba Arkadaşlar,
Buna benzer bi sorunum var.
7 Bin kalemden oluşan bi alım için 5 firmanın tekliflerini kalem kalem değerlendirmem gerekiyor.
5 firmanın fiyatlarını yan yana sütunlara yazıp her kalem için en düşük fiyatı renklendirmek istiyorum.
Bunun bi kolay yolu var mıdır. Veya farklı bir yol önerecek arkadaşlar olursa sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Örnek dosya ekleyerek sorunuz.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
H2 hücresine aşağıdaki formülü yazıp diğer hücrelere kopyalayınız:

Kod:
=İNDİS($C$1:$G$1;1;KAÇINCI(MİN(C2:G2);C2:G2;0))

Excel Vers. ve Dili
excell 2010
Yalnız bu formül sıfırı en küçük teklif olarak görüyor. Bu beni yanıltır. Sıfırlar ve eşit değerler için bir çözüm var mıdır.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
0 yazmak yerine boş bırakırsanız hata olmuyor. 0 da bir tekliftir sonuçta, adam bedava vermeyi kabul etmiş oluyor:)

Excel Vers. ve Dili
excell 2010
Sıfırdan büyük rakamları değerlendirmesini, sıfırı dikkate almamasını istiyorum.
En düşük fiyat için birden fazla sonuç varsa firma ismi getirmemesini istiyorum.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.