Fiyat Listesi Güncelleme ???

Deneme adlı excel dosyasında aynı ürün satışı yapan firmaların fiyat listelerini barındıran özet fiyat listesi hazırladım. İlgili firmaların listelerini güncellemeleri halinde Özet Listedeki bilgileri makro ile nasıl güncelleyebilirim.

Özet listede güncelemelerin yapılacagı alan kırmızı olarak belirtilmiştir. Güncelemede referans bilgi firmaların ürün kodudur. Yani Sin firması için Özet listede E sütunu SİN sayfasında A sütunudur. CYL firması için ise Özet listede L sütunu CYL sayfasında ise A sütunudur.

Makro günceleme yaparken Özet listedeki ürün kodunu ilgili sayfada arayacak ve buldugu satırdaki bilgileri Özet listeye aktaracaktır. Daha sonra kırmızı renkteki sutunları gizledigimde özet liste çıktısı alınabilecektir.

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
2003
türkçe
ekteki kodları deneyin

Sub bul()

For i = 3 To 75
For a = 2 To 188
If Cells(i, 5) = Sayfa1.Cells(a, 1) Then
Cells(i, 11) = Sayfa1.Cells(a, 6)
End If
Next a
Next i

For b = 3 To 75
For c = 2 To 2459
If Cells(b, 12) = Sayfa2.Cells(c, 1) Then
Cells(b, 19) = Sayfa2.Cells(c, 6)
End If
Next c
Next b

End Sub

accilisse ilgin için teşekkür ederim
Yazdıgın kod çok işime yaradı. Bende yapmış oldugun kodlama üzerinde mantık yürüterek birkaç ilave yapmaya çalıştım. Fakat istedigim gibi olmadı. Düzeltme yaparsan sevinirim.

Yapmış oldugun ilaveler ile ürün koduna karşılık gelen parça adı, markası gibi diger bilgilerdeki deişiklikleri takip edebilmek istedim. Ayrıca yapılan degişiklikleri görebilmek için renklendirmeye çalıştım.

Yaptıgım ilaveler aşagıdadır.

Sub SIN()

For i = 3 To 75
For a = 2 To 188
If Cells(i, 5) = Sayfa1.Cells(a, 1) Then
If Cells(i, 6) <> Sayfa1.Cells(a, 2) Then
Cells(i, 6) = Sayfa1.Cells(a, 2) (MAVİ RENK İLE)
End If
If Cells(i, 7) <> Sayfa1.Cells(a, 2) Then
Cells(i, 7) = Sayfa1.Cells(a, 3) (MAVİ RENK İLE)
End If
If Cells(i, 8) <> Sayfa1.Cells(a, 2) Then
Cells(i, 8) = Sayfa1.Cells(a, 4) (MAVİ RENK İLE)
End If
If Cells(i, 9) <> Sayfa1.Cells(a, 2) Then
Cells(i, 9) = Sayfa1.Cells(a, 5) (MAVİ RENK İLE)
End If
If Cells(i, 10) <> Sayfa1.Cells(a, 2) Then
Cells(i, 10) = Sayfa1.Cells(a, 6) (MAVİ RENK İLE)
End If
If Cells(i, 11) <> Sayfa1.Cells(a, 2) Then
Cells(i, 11) = Sayfa1.Cells(a, 6) (MAVİ RENK İLE)
End If
End If
Next a
Next i

End Sub

Sub CYL()

For b = 3 To 75
For c = 2 To 2459
If Cells(b, 12) = Sayfa2.Cells(c, 1) Then
Cells(b, 19) = Sayfa2.Cells(c, 6)
End If
Next c
Next b

Excel Vers. ve Dili
2003
türkçe
Tatasoy,
&#304;stedi&#287;in &#351;eyle ilgili u&#287;ra&#351;&#305;yorum. Bitirdi&#287;imde g&#246;ndericem

Accilesse ellerine saglık çook güzel olmuş. Tam istedigim gibi.

Bu çalışmaya şöyle küçük bir ilave daha yapılabilir mi? SİN sayfasındaki satırdan bilgiler alındıktan sonra o satırı tamamen silebilir miyiz.

Tüm ilgili satırlar silindiginde SİN sayfasında özet listeye eklenmeyen ürünler ve daha da önemlisi listeye yeni girmiş ürünler görünecektir.

Ayrıca gönderdigin deneme dosyasındaki sutünları gizlemeyi daha güzel hata getirmişsin. Bunu nasıl yaptıgını da anlatırsan sevinirim.

Son bir aydır böyle bir çalışmanın nasıl yapılacagı üzerene kafa yoruyordum, bir türlü sonuç alamamıştım. Yapmış oldugun çalışma gerçekten çok güzel oldu. Allah razı olsun.

Kodlama da göz ardı edilen küçük bir hata var. Şöyleki Özet Listedeki ürün SIN sayfasında hiç yoksa degişiklik yapılmamaktadır. Dolayısıyla geçerli olmayan fiyat bilgisi listede yer almaktadır.

İlgili ürün SIN sayfasında artık yer almıyorsa sadece fiyatın yer aldıgı hücreye "YOK" yazılabilir mi

teşekkür ederim

Daha güzel oldu. Fakat hücre içerigini temizlemek yerine satır silmesi yapılabilir mi?

İlgili ürün SIN sayfasında artık yer almıyorsa sadece fiyatın yer aldıgı hücreye "YOK" yazılabilir mi?

Ayrıca gönderdigin deneme dosyasındaki sutünları gizlemeyi daha güzel hata getirmişsin. Bunu nasıl yaptıgını da anlatırsan sevinirim. + işareti ile sütunları gizle ve göster işlevi katmışsın. Bu nasıl yapılır.?

Satır silme işlemi için yardımlarınızı bekliyorum

İlgili ürün SIN sayfasında artık yer almıyorsa sadece fiyatın yer aldıgı hücreye "YOK" yazılabilir mi?

Ayrıca Accilesse tarafından gönderilen Yeni.rar dosyasında + ve - işaretlerini tıklamakta sütun gizlemesi yapılmakta. Excelde bu işlem nasıl yapılır lütfen yardımcı olunuz.