Fiyat teklifi formatı

Excel Vers. ve Dili
excell2003 türkçe
Merhabalar aşağıda ekli verdiğim excel form örneğinde benim yapmak istediğim şey malzemeyi seçtiğimde buna ait birim fiyat çıksın ve alt toplam olarak bunu versin di. Kabaca bunu başardım ama şuan malz. listemiz arttığı için ihtiyacıma çok fazla cevap vermiyor. Zaten diğer listemi sizin sayenizde düzenlemiştim.

istediğim şey malzemeyi yazdığımda buna ait birim fiyat çıksın ancak iskontolu tutar olarak değil alt toplamdan sonra bir isk. hanesi oluşturmak ve gerektiğinde iskontoyu duruma göre değiştirmek yada sıfırlamak yani, hem bayilerimde hem perakende müşterilerimde aynı formatı kullanabilmeyi istiyorum ilginize şimdiden çok çok çok teşekkür ederim....

Ekli dosyalar

BG

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2021 TR & EN
Sayın nihal26

Öncelikle foruma hoşgeldiniz. Dosyanız ektedir umarım doğru anlamışımdır.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excell2003 türkçe
tşk ederim

ilginiz için teşekkür ederim ama ben iskonto hanesini kdv den önce ve değiştirilebilir istiyorum ayrıca ekte gördüğünüz tablo corıan grubu taşımızla ilgili bunun gibi yaklaşık 10 grup taş var kendi içinde bölümlenen tezgah genişliği ve detaylarına göre ben hepsini bir tablo üzerinde görebilmeyi istiyorum. şöyle izzah edeyim mesela 614 mirat yazdığımda tezgah birim fiyatı çıkacak bunu yaptım ama her grup için ayrı çizelge oluşturmak zorunda kaldım. hepsini bir formatta görebileceğim daha kapsamlı bir çalışma benim istediğim :((

Excel Vers. ve Dili
excell2003 türkçe
sesimi duyan yokmu

sesimi duyan yokmu arkadaşlar problemi çözebilecek biri :(

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Tablonuzu inceledim fakat birşey anlayamadım maalesef.

Yapmak istediğinizi tabloda manuel yaparak tablo içinde detaylı açıklama yaparak dosyanızı tekrar eklermisiniz. Ayrıca tablo düzeniniz uygun olduğu için açılan kutu yerine veri / doğrulama kullanmanızı tavsiye ederim.

.