• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Soru fonksiyon makinası için yardım edebilirmisiniz?

bu dosyada ben bişiler yapmaya çalıştım ama tıkandım. ta olarak yapmak istediğim şey şu. x değeri yazan yere bir rakam gireceğim mesela 5. yukarıdaki textbox a da formül gireceğim örneğim x+3 . = tuşuna basınca sonuç kısmına 8 yazacak

şimdiden yardımlarınız için teşekkür ediyorum arkadaşlar bu kadar hızlı cvp alabileceğimi hiç düşünmemiştim

Form tasarım modunda iken = i çift tıklayıp bu kodu yapıştırın.,
x=5 için
x+3+2*x sonuç 18 çıkıyor.
bu formul farklı şekillerde uzatılabilir.

C#:
  Formul = Replace(txtsonuc, "x", xdeger)
  netice = Application.Evaluate("=" & Formul)

"Bilimsel Hesap Makinası" denilmek istenmiş olabilir......

Resim: Hewlett Packard 35-s

415h9XcWGYL._AC_.jpg
Aynen öyleymiş :)))

x2 ( x kare tuşu eklemem için napmam gerekli peki? kare olayını propertiesde yapamıyorum. tuş kısmına da kare olayını işlem kısmınıda ekleyemedim

Tuş üzerine x² şeklinde mi yazmak istiyorsunuz?
* Properties
* caption
x + ALT+0178

Okulda bu punch card'larla (delikli kart) bunlarla "Fortran IV" kullanıyorduk ....

Punched_card
Ekli dosyayı görüntüle 235959

.

Haluk Bey,

Ben de bu kartlarla çok program yazdım. Delerken çok ses çıkardı, sanki sanayide atöyleye gitmiş gibiydi.
Kartarı yükler çıktı alırdık, gazete kağıdı gibi kocaman sayfalarda çıktı olurdu, hepsinde de ERROR yazardı, bir tek çalışan kod yazamadım :)

Süleyman Bey;

En kötüsü de desteyi yolda götürürken birisine çarpar, yerlere dökülürdü..... :)

Sonra tekrar randevu al, bekle, kartları del ...... ne eziyetti yahu.

Sonradan, bunların yerine geçen, bundan 20 sene önce kullandığımız tüplü monitörlere benzeyen "Terminal" dediğimiz cihazlarla main frame'lere bağlanıp kodları yazmaya başlamıştık.

.

Merhaba Asri Hocam,
Elinize sağlık, daha eklemeleriniz olmayacaksa, bir hepsini temizle tuşu da ekleyip her üç yuvanın da silinmesi sağlanabilir gibi düşünürüm.
Saygılarımla

Merhaba Asri Hocam,
Elinize sağlık, daha eklemeleriniz olmayacaksa, bir hepsini temizle tuşu da ekleyip her üç yuvanın da silinmesi sağlanabilir gibi düşünürüm.
Saygılarımla

Hocam, konu belki kapandı ama madem talep var :))

Temizle butonu tüm alanları temizler.
Parantez seçimi ve geri silme butonu eklendi.
Sistem açık kapalı parantezleri kontrol eder.

236053

Sayın Asri Hocam,
Elinize sağlık. Hazırlanan çalışma, Fen Lisesi bile olsa 9. sınıf öğrencisinin biraz fazla üstüne çıktı.
Saygılarımla

Geri