Fonksiyona ikame edilebilecek makro ihtiyacı

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Merhaba,
Aşağıdaki fonksiyonların işlevini tek bir çalışma sayfasında yerine getirebilecek bir makroya ihtiyacım var. Teşekkürler...

=DOLAYLI("T"&KAÇINCI(D3;S:S;0)&":T"&EĞERSAY(S:S;D3)+KAÇINCI(D3;S:S;0)-1)

=DOLAYLI("T"&KAÇINCI(G3;S:S;0)&":T"&EĞERSAY(S:S;G3)+KAÇINCI(G3;S:S;0)-1)

=DOLAYLI("T"&KAÇINCI(J3;S:S;0)&":T"&EĞERSAY(S:S;J3)+KAÇINCI(J3;S:S;0)-1)

=DOLAYLI("T"&KAÇINCI(M3;S:S;0)&":T"&EĞERSAY(S:S;M3)+KAÇINCI(M3;S:S;0)-1)

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Örnek dosya

Aslında yapmaya çalıştığım şey bir sütundaki değeri başka bir sütundaki değişkene göre otomatik yazdırmak. Örnek dosya ektedir. Teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Teşekkürler

Sayın cebir,

Çok güzel bir çalışma gerçekten. Birçok konuda işe yarayacak bir çözüm. Benim böyle bir şeye ihtiyaç duyma nedenim formülün dosyanın çalışmasını çok yavaşlatması. Çünkü bu işlemi farklı 4 sütundaki 400 hücrede gerçekleştirmeye çalışıyorum. Ancak sizin bulduğunuz çözümü kendi temel çalışmamda uyguladığımda aynı yavaşlığın devam ettiğini gördüm.

Acaba makro yardımıyla hücreye formül atansa bu yavaşlık giderilebilir mi?

Eğer giderilebilecekse ilk mesajımda belirttiğim dört sütun için S-T sütunundaki eşlemeyi sağlayacak bir çözüme ihtiyacım olacak.

Ama giderilemeyecekse çözümünüz hücrelere formül girmekten çok daha kullanışlı. Değer bulunmayan satırlar olacak çalışmamda, ancak sizin çözümünüz sürekli NEXT üzerine dayalı galiba. Bunu değiştirebilirsek sorunum da çözülmüş olacak. İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. İyi geceler...

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
ekte formül ve biçim kopyalama örneği var inceleyin.

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Teşekkür

Merhaba Sayın cebir,

Yine çok güzel bir çalışma olmuş. Zaman harcayıp ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.