fonksiyonlar hakkında & hesaplama hatası

Excel Vers. ve Dili
2010
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
23/09/2021
Merhaba,

Excel çalışma dosyamda, bakiye hesaplaması için bir formül yazdım. Toplamda vermesi gereken rakamı yanlış hesaplıyor.
Deneme için B isimli yeni bir çalışma dosyasını açtığımda, söz konusu verileri olduğu gibi kopyalayıp, formül ve sayı biçimlendirmesini koru diyerek yapıştırdım sonuç doğru çıktı. Çalışma dosyamda ki formül hesaplama hatasını nasıl düzeltebilirim

Tevfik_Kursun

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Pro - Türkçe 64 Bit
12-02-2029
Merhaba,
Ya hatanın nereden kaynaklandığını araştıracaksınız, ya da dosyayı yenileyeceksiniz.
İyi çalışmalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Excelin formülleri yuvarlamalar dışında yanlış hesaplama yapmaması gerekir. Sizin uygulamanızda bir sıkıntı olmuş olabilir. Bunun için dosyanızı paylaşmanız gerekir ki bizde kontrol edip sizi doğru yönlendirebilelim.

Excel Vers. ve Dili
2010
23/09/2021
Merhabalar,

Tevfik bey,
Aksaklığın nereden kaynaklandığını araştırdım bulamadım. Hatırımda yanlış kalmadı ise; uzun bir süre önce buna benzer bir sorun için, bir üye sorun bildirdiğini ve cevap olarak fonksiyon hesaplama ayarları hakkında bir cevap verilmişti sanırım. Sitede o cevabı bulamadım.

Koray bey,
Dosya içindeki bilgiler biraz özel ve söz konusu dosya içinde, birden çok sayfa var. Dosya içindeki bütün sayfaları silip tekbir sayfa bırakıp gönderebilirim yada özelden aslını gönderebilirim. nasıl yapmam uygun olur. ?

Excel Vers. ve Dili
2010
23/09/2021
Etkisi olur mu bilmiyorum. Dosyayı ilk oluşturduğum zamanda, bu forum (Excel Wep) üzerinden, çalışma dosyasında ana sayfa adında bir sayfa açıp, bir hesaplama için makro yazılmıştı. ( ortalama 2 yıl önce) Excel kastığı ve bazı hatalar verdiği için, makroyu silip, farklı kaydet seçeneğinden, standart Excel çalışma sayfası olarak kaydetmiştim eski dosyayı silmiştim.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Neredeki hesaplama hatalı?

Excel Vers. ve Dili
2010
23/09/2021
Bakiye sütunu dipte hata veriyor. H ile N sütununda ki verileri yeni bir çalışma sayfasına kopyalayıp, formülleri koru diyerek yapıştırdığınızda sonuç düzeliyor

Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
Office 2016 TR 64 Bit
22/12/2022
M6 Hücresindeki formülü aşağıdaki şekilde değiştirerek aşağı doğru çoğaltınız.
Kod:
=EĞERHATA(EĞER(H6="";I6+L6;H6+K6);0)

Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
Office 2016 TR 64 Bit
22/12/2022
Çok teşekkür ederim. 29. satır J sütunu ile kesişen hücreye "0" yazdım düzeldi. Ayrıca gizlenmiş sütunlar varmış. Büyük sorun ararken ufak hataları dikkatsizlikten gözümden kaçmış. Tekrardan emeğiniz için teşekkür ederim. İyi geceler dilerim
Rica ederim.Dönüş yaptığınız için teşekkür ederim.İyi geceler.