fonksyon çalışırken olay(event)şeklinde excel tarafından algılatabilirmiyim?

Excel Vers. ve Dili
excel 2000
Kendi yazdığım herhangi bir fonksyonu class modulunu, event ve
raiseevent deyimini kullanarak çalıştığı anda excel tarafından algılanmasını sağlayabilirmiyim.( bir nevi add-ins e tanımladığım function gibi)?

mesela

Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)

End Sub

gibi
Private Sub benimfonksyonum_çalışınca()
end sub

benzeri bir şey işte.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Sorunuz hakkında biraz daha ayrıntı verirmisiniz.

Excel Vers. ve Dili
excel 2000
ilk olarak ne yapmak istediğimi anlatim.
kendi yazdığım bir functionun her yeni açtığım excelde çalışmasını istiyorum.
bu functionun özelliğide kapalı bir excelden ado yardımıyla veriyi almak ve bana istediğim sonucu vermesi.bu functionun benim istediğim her excelde çalışması içinde add ins özelliği yardımını kullanıyorum.
Normal bir şekilde çalışıyor. yalnız ben mesela 1500 kere functionun kullanılmasını istediğimde sistem çok ağırlaşıyor çünkü
her defasında tekrar tekrar kapalı excele bağlanıyor. bunun çözümü olarakta şöyle düşündüm bir class ta ilk önce kapalı excelde verileri bir diziye aktaracağım daha sonra function tetiklendikçe (tabi class modulunde)
bu diziyi okumak sureti ile tekrar tekrar kapalı excele başvuru yapmaktan kurtulacak. bu yüzden raiseevent yöntemi ile kendi function untetiklenmesini sağlayacak bir event yapmam mümkünmü. bu işin çözümü olarak ben bunu gördüm ama daha kolay bir yöntem söylerseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Bu durumda fonksiyonu örneğin hücreye çift tıklama (BeforeDoubleClick) yada hücre değişimi (Change) ile çalışacak şekilde düzenleyebilirsiniz. Aşağıdaki link sanıyorum amacınızı karşılayacaktır.

Eklenti oluşturmak