Form açıldığında 2 ayrı kodu nasıl birleştirebilirim?

Katılım
24 Mart 2006
Mesajlar
20
Arkadaşlar hazırlamış olduğum formun özelliklerinden "Açıldığında ki(Olay Yordamına) 2 kodu birleştirip yazamıyorum. Bunu nasıl yapabilirim. Kodları aşağıda ayrı ayrı yazdım. İkiside çalışacak durumda bunu birleştirip nasıl yazarım.Teşekkürler.

Private Sub Form_Open(Cancel As Integer)
msg = "Üye Kayıt Programına Hoşgeldiniz." & Chr(13)
msg = msg + "Program Tasarım : Tahir " & Chr(13)
msg = msg + "Bugün :" & Date & Chr(13)
msg = msg + "Şu an Saat : " & Format(Now, "hh:mm") & Chr(13)
msg = msg + "İyi Çalışmalar" & Chr(13)
MsgBox msg, vbOKOnly + 64, "Uye Takip"
End Sub


Private Sub Form_Open(Cancel As Integer)
If Me.CINSIYET = "Erkek" Then
Me.Ayrıntı.BackColor = 16768959
ElseIf Me.CINSIYET = "Kadın" Then
Me.Ayrıntı.BackColor = 14342655
End If
End Sub
 
Katılım
24 Eylül 2005
Mesajlar
332
2. kod çalışmaz 2 ayrı if deyimi yanlış. 2. sini kaldır. 1. hakkında bilgim yok. ve
Private Sub Form_Open(Cancel As Integer)

End Sub
arasına alt alta yaz.
 
Katılım
24 Mart 2006
Mesajlar
20
Teşekkür ederim. Cevabınız için ; yalnız 2. kod if yanlış diyorsunuz bunu nasıl düzeltebilirim.
Bu 2.kod; form açıldığında Cinsiyeti : karşısında erkek yazıyorsa mavi renkte zemin ile kadın yazıyorsa pembe renkli zemin ile açılması için yapmıştım.
 
Katılım
24 Eylül 2005
Mesajlar
332
If Me.CINSIYET = "Kadın" Then
ifadesini kaldır cinsiyet erkek değilse zaten dediğiniz rengi alır
 
Katılım
24 Mart 2006
Mesajlar
20
GKMER arkadaşım yardımların için teşekkürler. dediğin yeri koddan sildim. Form açılırken kayıt kadın ise pembe erkek ise mavi renkli açılıyor.Teşekkür ederim. Fakat başka bir sorun oldu. Form açıldıktan sonra kayıtlar arası gezerken diğer kayıttaki erkekse renk maviye dönmüyor yine açıldığı renkte pembe de kalıyor.veya mavide açılırsa diğer kayıttaki kadınsa pembe olmuyor mavide kalıyor. Bunu nasıl düzeltebilirim.Yardımların için çok teşekkürler.
 
Katılım
6 Ekim 2006
Mesajlar
371
Excel Vers. ve Dili
2010
formun geçerli olduğunda olay yordamı na da aynı kodu yazınız
onun haricinde bir kodla iki kod çalıştırmak mümkün
diğer kodu 1 nci kod içinde
Private Sub NeyseNe_Click()
1.kod
Call Kod()
end sub
diye değerlendir.
 
Katılım
6 Ekim 2006
Mesajlar
371
Excel Vers. ve Dili
2010
şu alttaki senin 1. yani kişisel bilgiler ve ileti için Form_Open kullanma bunu şöyle yap Aşağıda:

Senin kodun:
Private Sub Form_Open(Cancel As Integer)
msg = "Üye Kayıt Programına Hoşgeldiniz." & Chr(13)
msg = msg + "Program Tasarım : Tahir " & Chr(13)
msg = msg + "Bugün :" & Date & Chr(13)
msg = msg + "Şu an Saat : " & Format(Now, "hh:mm") & Chr(13)
msg = msg + "İyi Çalışmalar" & Chr(13)
MsgBox msg, vbOKOnly + 64, "Uye Takip"
End Sub

Yeni Kod :
Private Sub Hakkında()
msg = "Üye Kayıt Programına Hoşgeldiniz." & Chr(13)
msg = msg + "Program Tasarım : Tahir " & Chr(13)
msg = msg + "Bugün :" & Date & Chr(13)
msg = msg + "Şu an Saat : " & Format(Now, "hh:mm") & Chr(13)
msg = msg + "İyi Çalışmalar" & Chr(13)
MsgBox msg, vbOKOnly + 64, "Uye Takip"
End Sub



2. senin koduna da araya dalma yap kardeşim
Private Sub Form_Open(Cancel As Integer)
Call Hakkında()
If Me.CINSIYET = "Erkek" Then
Me.Ayrıntı.BackColor = 16768959
ElseIf Me.CINSIYET = "Kadın" Then
Me.Ayrıntı.BackColor = 14342655
End If
End Sub

böylece 2 side çalışması gerekli eğer çalışmazsa örnek üzerinde bir oynayalım
 
Katılım
24 Eylül 2005
Mesajlar
332
Renklendirme ile ilgili kodu gezinti düğmelerine , metin kutusunun değişmesine istediğin yere yazıp renk değişimini sağlayabilirsin.
 
Katılım
24 Mart 2006
Mesajlar
20
Teşekkürler.

Sayın Attila52 ve GKMER arkadaşlarım yardımlarınız için çok teşekkür ederim..

Sayın Attila52 arkadaşım sizin dediğiniz gibi formun açılışında sadece erkek -kadın cinsiyet kodunu yazdım ve bu kodu aynı zamanda ifade ettiğiniz gibi form geçerli olduğunda ya da ekledim. 1.kodumuda (Kişisel Program açılırken çıkan bilgileri ve günün saati ve tarihi) Private Sub Hakkında() diyerek yazdım. Ve istediğim oldu. Çok teşekkür ederim. Artık form açılırken ilk kayıt hangi cinsiyet ise o renkte ve kayıtlar arasında gezdiğimde de renkler cinsiyete göre değişiyor.Sağolun....İyi Çalışmalar.
 
Katılım
6 Ekim 2006
Mesajlar
371
Excel Vers. ve Dili
2010
ne mutlu türküm diyene önemli olan sorunların çözülmesi nasıl ve ne şekil olduğunun bir önemi yok iyi çalışmalar
 
Üst