Form Denetimlerini İnceleme

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
Merhaba,forumlarda verilen örnek dosyalar içinde yer alan form denetimi düğmelerini inceleyerek, nasıl hazırlandıklarını öğrenmeye çalışıyorum. Bazı düğmelere sağ tıklayarak "Denetim Biçimlendir" diyebiliyorum, ama genelde bir çoğu kilitli oluyor.(sağ tıkladığımda herhangi bir işlem yaptırmıyor). Hatta bazın kendim deneme amaçlı oluşturduğum dosyalarda bile nasıl yaptığımı anlamıyorum ama denetim düğmesini kitliyorum. sonra silip yeniden yapmak zorunda kalıyorum. söz konusu kilidi nasıl kaldırabileceğim konusunda yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Eğer sayfa koruma yoksa Komut düğmelerini açmak için tasarım moduna geçmelisiniz.

Görünüm / Araç Çubukları / Denetim Araç Kutusu na girerseniz bi menü gelir bu menüde T çetceline benzeyen bir simge vardır " Tasarım Modu" bu simgeye tıkladıktan sonra butonda işlem yapabilirsiniz..

.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
Merhaba Ömer Bey,

öncelikle mesajınız için teşekkür ederim. ancak ekli dosyadada göreceğiniz üzere, bahsettiğiniz şekilde tasarım moduna tıkladığım halde kilidi çözemedim. Ayrıca anladığım kadarıyla sayfada koruma yok.

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Dosyada herhangi bir sorun yok. Liste kutularına fare ile sağ klik yaparsanız istediğiniz olacaktır..

.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
sanırım benim bilgisayarımda bir sorun var çünkü h5 ve h6 da yer alan listelere maalesef sağ klik yapamıyorum. sadece benim deneme amacıyla oluşturduğum b20 ve onun çarpraz sağında yer alan kutularda düzenleme yapabiliyorum

Excel Vers. ve Dili
2003 - 2007
İyi günler. O bahsettiğiniz H5 ve H6 ' da bulunan listeler veri doğrulama yoluyla oluşturulduğu için sağ klik işe yaramaz. Düzenlemek için H5 veya H6 hücresinin üzerindeyken menüden veri doğrulamayı açmanız gerekmektedir. Daha sonra liste düzenlemesini istediğiniz şekilde yapabilirsiniz.