Form Denetimli Bir Sayfada Metin Girerek Veri Gösterme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Form Denetimli Bir Sayfada Metin Girerek VeriGösterme

Yapmak stediğimi anlatan örnek resim.

Değerli arkadaşlarım size gönderdiğim örnekte form denetim kutucuklu bir excel çalışması var.
Hem de iki tane.Ben her ikisinde de açılan listeden meyve ismi veya meyve kodunu seçtiğimde o meyve ile
bilgiler GNL isimli sayfada görünüyor.Şimdi benim istediğim şu
GNL sayfasında B3 hücresine meyvenin kısaltılmış ismini(Örneğin AR ) yazdığımda
denetim kutucuklarında o meyvenin ismi,meyvenin kodu gelsin ve de GNL sayfasındaki
D3 hücresindeki değer(burda meyve kodu) seçilen meyveye göre doğru kodu versin.
Örneğin B3 hücresine AR yazdığımda kutucuklara Armut ve AR44 kodu gelsin ve D3 hücresi
AR44 kodunu görüntülesin.Yardımlarınız ve ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.Saygılarımla

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
ExcelF1 ilginiz ve yardımlarınız için teşekkür ederim.Verdiğiniz dosya istediğim gibi.Elinize sağlık.Saygılarımla

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Sayın ExcelF1,Çalışmanızda bir sorun oluşuyor.Aslında 2 tane.
1.Birleşik form denetiminde meyve ismi veya meyve kodunda açılan listede bir isim veya kod seçtiğimde meyvenin kısaltılmış ismi B3 hücresinde değişmiyor.
2.Meyve isimlerinin bulunduğu form denetiminde bir meyve ismi seçtiğimde sürekli makro hatası veriyor.Size hatayla ilgili bir resim göstereyim.İlgilenirseniz memnun olurum.Saygılarımla
Not:Makrolar etkinleştirlmiş durumda.Sorgusuz sualsiz.Sorun oradan değil.Unutmadan meyve kodu değişikliği yapan form denetim çubuğunda bir meyve kodu seçtiğimde makro hatası vermiyor.Sadece meyve ismi seçtiğimde bu hata oluşuyor.

E

ExcelF1

Misafir
Merhabalar,

Kusura bakmayın. Düzenlenmiş hali ektedir. Umarım istediğiniz gibi olmuştur.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
İlginiz için teşekkür ederim.Siz kusura kalmayın.Yordum sizi.Evet dediğiniz gibi istediğim şekilde olmuş.Teşekkür ederim.Size sanal ve gerçek hayatınızda başarı ve mutluluklar dilerim.Saygılarımla

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Sayın ExcelF1 verdiğiniz örnek dosyada gözümden kaçak ufak bir hata var.
meyve kodunda açılan listede bir kod seçtiğimde meyvenin kısaltılmış ismi B3 hücresinde değişmiyor.
Ama meyve ismi seçtiğimde ise hepsi normal biçimde değişiyor.Meyve kodu seçtiğimde sadece B3
hücresinde beliren meyvenin kısaltılmış ismi değişmiyor.Diğerleri değişiyor.
Module ile biraz uğraştıysam da bir sonuç elde edemedim.Yine ilgilenirseniz çok memnun olurum.
Saygılarımla

Siz sorunla ilgili 2 örnek resim göstereyim.

Meyve ismi seçince değişim oluyor

Ama meyve kodu seçersem meyvenin kısaltılmış ismi değişmiyor.

E

ExcelF1

Misafir
Sayın TASADAM366,

Dosyanız ektedir.

Ekli dosyalar