Form İçine Form Gömmek.

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
23.02.2019
Arkadaşlar, 20 günde çok güzel bilgiler edindim, Hepinize çok teşekkür ediyorum. Bu VBA da yapılamayacak şeylerin sayısı çok az galiba, :)
Şimdide aklıma şöyle bişey takıldı, Acaba Form İçine Form gömülebilirmi.
Hani bildimiz Excel in Ana ekranı ve Ana ekran önünde çalışan, Çalışma kitapları gibi.
Böyle bir özellik yapılabilirmi, Aklıma takıldı, burada öylesine bilgili tecrübeli, ve pratik düşünen üstadlar varki, valla insan düşünmeden edemiyor.
teşekkürler.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Bunu ne maksatla istediğinizi bilmiyorum ama bu şekilde yapılamayacağını düşünüyorum. Bir nesnenin üzerine bir alt nesne yerleştirilebilir. Resimde verdiğiniz excel yani application nesnesinin üzerine çalışma kitabı yani workbook nesnesinin yerleştirilmiş şeklidir yani excel içine excel yerleştirilmiş değildir. Fakat bir userform üzerine örneğin bir frame nesnesi veya başka bir userformun resmi yerleştirilerek benzer bir şey yapılabilir diye düşünüyorum.

Not: benim bildiğim sadece frame nesnesinde içiçe aynı nesne yerleştirilebiliyor.

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 Türkçe
23.02.2019
Böyle bir uygulamaya ihtiyacım olduğundan değilde, sırf öğrenmek maksadıyla sormuştum,
Hani Haluk beyin UserForm üzerinde Menü + TamEkran + simge Ve taskbar ile ilgili çalışması varya, onu örnek alalım,
Bu Çalışma Programın Application u. Diğer formlarda, bunun üzerinde çalışan ve ekranı kapla dediğinde, Haluk beyin o uygulamasına, Aynen excel çalışma kitabının Excel Applicationuna oturduğu gibi... oturabilirmi.? şeklindeydi aslında başta aklımdan geçen.
teşekkürler.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Bu işlem Apilerle yapılabilirmi bilmiyorum ama klasik nesnelerden bir frame kullanılarak ekteki gibi bir şey oluşturulabilir. Formu açınca sol üstteki butona basın.

Not: Bu arada sorularınız için tebrik ederim, insanı düşünmeye ve farklı şeyler üretmeye yöneltiyor.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Türkçe
Bu soru için bende teşekkür ediyorum. İstediğiniz şey Excel VBA da standart bir şekilde yok ancak bu apilerle yapılabilir. Bunun nasıl yapılacağı hakkında şu anda bir fikrim yok ama kesinlikle yapılabilir. Bu konu hakkında çalışmam lazım.

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
Levent Bey

Kod:
CommandButton1.Font.Name = "Wingdings"
CommandButton1.Caption = "r"
kısım bayağı hoştu.İyi düşünülmüş kocaman bir gülümseme oldu bende :)

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 Türkçe
23.02.2019
ufakta olsa bir ışık var yani,
Eğer böyle bir çalışma gerçekleştirilebilirse, artık Excel VBA kullanarak uygulama geliştiren arkadaşların tamamına yakın bir kısmı, Bu çalışmayı kendilerine Ana form olarak Benimseyip, Diğer çalışmalarını tamamen Bu Form üzerine kuracaklarından hiç şüphem yok. Bu bi devri kapayıp, yeni bi devire hoşgeldin demek gibi bişey olurdu.
teşekkür ediyorum.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Excel VBA kullanarak uygulama geliştiren arkadaşların tamamına yakın bir kısmı, Bu çalışmayı kendilerine Ana form olarak Benimseyip, Diğer çalışmalarını tamamen Bu Form üzerine kuracaklarından hiç şüphem yok. Bu bi devri kapayıp, yeni bi devire hoşgeldin demek gibi bişey olurdu.
Bence bu konuda biraz fazla iyimsersiniz.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Türkçe
Sayın ybilgin

bu uygulamanın bir kısmı tamamlandı diyebilirim . Şimdilik bununla idare edelim:) ama çalışmaya devam edeceğim.

Kod:
Const ALTfrm = &H40000000
Private Declare Function CreateWindowEx Lib "user32" Alias "CreateWindowExA" (ByVal dwExStyle As Long, ByVal lpClassName As String, ByVal lpWindowName As String, ByVal dwStyle As Long, ByVal x As Long, ByVal y As Long, ByVal nWidth As Long, ByVal nHeight As Long, ByVal hWndParent As Long, ByVal hMenu As Long, ByVal hInstance As Long, lpParam As Any) As Long
Private Declare Function ShowWindow Lib "user32" (ByVal hWnd As Long, ByVal nCmdShow As Long) As Long
Private Declare Function DestroyWindow Lib "user32" (ByVal hWnd As Long) As Long
Dim mWnd As Long
Dim hWnd As Long
Dim Hdc As Long
Private Declare Function FindWindowA Lib "user32" (ByVal lpClassName As String, ByVal lpWindowName As String) As Long
Private Declare Function GetDC Lib "user32" (ByVal hWnd As Long) As Long
Private Sub UserForm_Initialize()
    Dim Oluştur As Object
    hWnd = FindWindowA(vbNullString, Me.Caption)
    Hdc = GetDC(hWnd)
    mWnd = CreateWindowEx(131072 Or 32, "STATIC", "Alt Form", ALTfrm, 0, 0, 300, 50, hWnd, 0, Application.hInstance, Oluştur)
    ShowWindow mWnd, 2
End Sub
Private Sub UserForm_QueryClose(Cancel As Integer, CloseMode As Integer)
    DestroyWindow mWnd
End Sub
bunu aklıma koydum çözmek için elimden geleni yapacağım ama işin gerçeği çok zor görünüyor. ama şunu belirteyim ki imkansız değil eğer Windows da varsa Excelde de yapılabilir.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Türkçe
Windowsta var derken tam anlayamadım bir örnek verirmisiniz.
Yani Windows da bulunan bazı pencerelerde bunu görüyoruz örneğin Bilgisayarımı sağ tıklatın Yönet i seçin açılan form şu anda yapmaya çalıştığımız şekilde çalışıyor.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Türkçe
Arkadaşlar form içine form gömmeyi başardım ancak alt formların min. ve max. olayına takıldım onuda çözer çözmez sizlerle paylaşacağım

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Tebrik ediyorum çok başarılı bir çalışma. Bu çalışmanızı Örnek çalışmalar linkinde de yayınlarmısınız.

Not:Vaktiniz olduğunda sizden dersane için apilerle ilgili makalede rica edebilirmiyim.

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 Türkçe
23.02.2019
Tebrikler

Sayın Alpi,
Tek kelimeyle harikasınız, Tebrik ediyorum,
Levent beyin dediği gibi, APİ ler konusunda, hakkaten çok değerli bilgi ve fikirleriniz var, Bu örnek çalışma için tekrar tekrar tebrik ve teşekkür ediyorum.

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 Türkçe
23.02.2019
Applicationun kendi Task Barı

Dün konudan Alpi beyede bahsetmiştim,
forum Üyeleriylede paylaşmak istiyorum, Alpi beyin hazırladığı bu örnek çalışmada, Ana Form un, Kendine ait bir Task Barı olabilirmi?
Eğer Ana forma, Kendine ait Bir Task Bar yerleştirilebilirse, AnaForm içinden açılmış olan her UserForm kendini Task Bara atacaktır. Ve Alt form Exit edilene kadar Task barda kendini tutacaktır.
Böylece, Ana Form içindeki alt form; tam ekrandayken, diğer alt formlara ulaşmak ve formlar arasında gezinti yapmak kolaylaşacaktır.
Bununla ilgili Kısmi bir Resim ekliyorum, Bu resimdeki Uygulama Elbette Excelde yapılmamış, ama yapan adamlar işi biliyorlar.
teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Türkçe
Arkadaşlar teşekkür ediyorum bu iltifatlardan sonra bayağı hafiflemeye başladım:mrgreen: .
Sayın leventm insanların birşeyler öğrenebilmesi için elimden geleni yapmaya hazırım.

Sayın ybilgin son istediğiniz şekilde bir uygulama yapılabilir mi diye sorarsak ben yine aynı cevabı veriyorum Windows da olan ne varsa excel de bu yapılabilir. sıkıntı şurada onu sadece bulmak lazım. Ben yaptığım uygulamada hiçbir şey icat etmedim yeni olan hiçbir şey yok sadece olan bir şeyi uyguladım. Sizin sayenizde pasım çözülmeye başladı. Daha öncede api uygulamaları yaptım fakat birçoğuna bir tek mesaj bile yazılmadı bu da bana kimsenin apilerden pek hoşlanmadığı fikrini uyandırdı.

Bu uygulama ile menü uygulaması birleştirilebilir ben birleştirerek denedim sorunsuz çalışıyor. Son istediğiniz şey için de sanıyorum StatusBar işimizi görür bir denemek lazım.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Daha öncede api uygulamaları yaptım fakat birçoğuna bir tek mesaj bile yazılmadı bu da bana kimsenin apilerden pek hoşlanmadığı fikrini uyandırdı.
Aslında bu düşüncenizde haklılık payı var, ama bu durumu son derece normal karşılamak gerekir. Apiler, özellikle bu işi profesyonel yapan kişilerin ilgilendiği ileri düzey bir konu, ayrıca sadece inceleme ile çözülebilecek bir konuda değil, okumak araştırmak gerekiyor.

Forumumuzdaki üyelerimizin büyük çoğunluğunun bu işle amatör olarak ilgilendiğini düşünürseniz, apilerin sonraki bir aşamaya bırakıldığını söyleyebiliriz. Zaten şöyle bir bakarsak bu aşamaya gelmeden önce öğrenecek daha çok şey olduğunu görebiliriz. Birde şunu belirtmek istiyorum, ben özellikle VBA yı excel üzerinde işlem yapmak için kullanmayı tercih ediyorum yani önceliğim sayfa üzeri işlemler ve bu konuda kendimi geliştirmeyi hedef olarak seçtim. İnanın daha sayfa üzerindeki işlemlerde öğrenilecek çok şey var, henüz forumda işlenmeyen çok sayıda özellik mevcut.

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 Türkçe
23.02.2019
sayın alpi,
mesela sizin x ve y koordinatları belirleyerek, standart userform un şeklinin değiştirilmesiyle ilgili api çalışmanız varya, o mesela süper, ben onu,
uygulamaların about u olarak kullanıyorum. alışılmışın dışında,
Evet api ler çok daha profesyonel kullanıcılara yönelik, ama, Api ler kullanılarak
yapılmış bir uygulamanın hem görsellik hemde, alışılmışın dışında bir tarz oluşturmasından dolayı, insana daha fazla şevk ve heyecan veriyor.
Ben forumla tanışalı daha 20 - 25 gün falan oldu, çok fazla yorum yapamıyacağım ama, şimdiye kadar bende oluşan genel kanı, levent beyinde dediği gibi, daha çok VBA nın excel sayfası üzerinde kullanılmasıyla ilgili, ve kullanıcılarda bunu isyiyorlar,
Fakat sizin uygulamalarınızın kategorisi ve hedef kitlesi, çok daha farklı,
bu nedenle, takdir ve teşekkür alamamanızı buna bağlıyorum. yani belirtilen gruptan kullanıcının sayısınız çok az olmasından kaynaklanıyor,
şevkiniz ve heyecanınızın kırılmaması dileğiyle.
teşekkürler.