• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Form Menü Denemesi hk.

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ocamsul
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Katılım
19 Ocak 2005
Mesajlar
940
Excel Vers. ve Dili
İŞ : Microsoft Office Excel 2003
EV : Microsoft Office Excel 2003
SN: Halukun aşağıdaki link de vermiş olduğu örneği kendime uyarlamaya çalıştım ancak ( UserForm5.Show )şeklinde hata veriyor. formu kontrol ediyorum, Macroları kontrol ediyorum; ancak sorun nerede anlayamıyorum. Yardım edermisiniz dostlar. Sayfam ekte.

UYARI MESAJI :
Run-time error "424";

Object required

http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=12084&highlight=FORM+MEN%DC
 
Son düzenleme:
Konuyu inceleme imkanı olan arkadaşlar oldumu?
 
*.zip olsa iyi olur ...
 
Kodları hiç incelemeden alıp, yapıştırdığınız için böyle olmuş ...

1) Orjinal dosyada ilk sayfada 5 adet İmage nesnesi var, onları da kendi çalışmanızdaki dosyaya kopyalamanız lazım.

2) Orjinal kodlarda geçen "Sheet1" ifadelerinin hepsini "Sayfa1" olarak Bul-Değiştir ile değiştirin veya dosyanızdaki ilgili sayfanın kod-modül adını "Sheet1" olarak, editörde değiştirin.
 
Sn: Haluk evet dediğiniz gibi, çok da detaylı incelememişim. İlginize teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
Sn: Haluka vermiş olduğu Userform da menü örneği örneği içerisindeki EXIT butonuna aşağıdaki kodları ekleyip EXCEL i komple kapatmaya çalışıyorum ancak ekran boşalıyor ve kum saati çalışıyormuş gibi görünüp Excel komple kapanmıyor. bu konuda yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

Unload Me
Application.DisplayAlerts = False
Application.Dialogs(xlDialogSaveAs).Show
ActiveWorkbook.Save
Application.Quit
ActiveWorkbook.Close
 
Unload Me
Application.DisplayAlerts = False
Application.Dialogs(xlDialogSaveAs).Show
ActiveWorkbook.Save
Application.Quit

ActiveWorkbook.Close

satırını kaldırdığımda sorun çözüldü. Ama niye bunu anlamış değilim tabi!!!
Saygılar.
 
ActiveWorkbook.Close

satırını kaldırdığımda sorun çözüldü. Ama niye bunu anlamış değilim tabi!!!
Saygılar.

Sebebi çok açık kod sıralamanız hatalı, önce Application.Quit ile exceli kapatıp sonra ActiveWorkbook.Close ile açık olmayan bir dosyayı kapatmaya çalışıyorsunuz. Ya ActiveWorkbook.Close satırını öne alın yada kaldırın.
 
SN: leventm üsdat açıklama için çok teşekkür ederim.

Hocam sildiğin satırı nerede bulabilirim ?

SN: serdarokan Userform üzerindeki Exıt butonunu VB penceresinde iken çift tıklarsanız içinde göreceksiniz. kod satırının en altında.
 
Teşekkür

Sayın ocamsul teşekkür ederim.
 
Geri
Üst