FORMA EKLENEN RESMİ RAPORDA GÖRMEK İSTİYORUM. BU O KADA

Katılım
16 Kasım 2005
Mesajlar
1,090
Excel Vers. ve Dili
Access 2002
FORMA EKLENEN RESMÝ RAPORDA G�RMEK ÝSTÝYORUM. BU O KADA

ekteki dosyaya formda yansıma olarak görünen fotoğraflarımı raporda da görmek istiyorum. bunun bir yolu olmalı form için gerekli modülü rapora uyguladığımda çalışmıyor.

Yani istediğim yerden görünmüyor...
 
Katılım
12 Mayıs 2005
Mesajlar
364
İngilizce bir döküman buldum ama çeviremediğim için buraya ekliyorum.Umarım işine yarar.Kolay gelsin.
-------------------------------------------
c:\windows\circles.bmp
c:\windows\waves.bmp
c:\windows\tiles.bmp
c:\windows\bubbles.bmp

Displaying Images in a Report

You can use the AutoReport Wizard to create a new report that is based on the ImageTable table. Name the report ImageReport.

Open ImageReport in Design view and then add an image control to the report by using the Image tool in the toolbox. You are prompted to select an image to insert. Select any image that is available on your computer. Name the control ImageFrame.

Set the Format Event of the "Details" section of the report to the following Event Procedure:

Private Sub Detail_Format(Cancel As Integer, FormatCount As Integer)
Me![Imageframe].picture = me![Imagepath]
End Sub

Open the ImageReport in Print Preview mode. Notice that the report displays the corresponding bitmap for each record.
Note: You may need to amend the file paths and image names to correspond with images stored on your system.
 

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Katılım
21 Ekim 2005
Mesajlar
17,094
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Tablonuzu Tasarla modunda açın. Photo alanını Ole nesnesi yapın. Bunu kapattıktan sonra Tablonuzu açın. Photo alanınızn altına Ekle/ Nesne'den Dosyadan Oluştur ve Bağla ile resmi ekleyip daha sonra raporunuzu yaparsanız. Resim eklenmiş olur.
 
Katılım
22 Eylül 2005
Mesajlar
17
FORMULLER HAKKINDA...

Merhaba;
Ben evde excel'i turkçe, işyerinde ingilizce kullanıyorum...Sürekli formullere bakmak yerine türkçe bildiğim formulü anında ingilizce olarak görebileciğim bir formül var mı diye düşündüm...

Ayrıca bir şeyi daha merak ettim..Muhasebe de müşteri yada satıcı ile mutabakat yaparken excelden yararlanabilir miyiz..

TEÞEKKÜRLER
 
Katılım
5 Eylül 2004
Mesajlar
571
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 SP1 Ingilizce
Günaydın :hey:

Dosyanızda şifre olduğunun farkındamısınız.?Rapora kod eklemeyi bir deneyin , bakalım ne olacak.?
 
Katılım
5 Eylül 2004
Mesajlar
571
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 SP1 Ingilizce
jpeg to report

:hey:

Ekte:Rapora resim eklemekj.zip
Not:Tabloda resmin yolunu doğru yazdığınızdan emin olunuz.Yoksa hata verir.
 
Katılım
16 Kasım 2005
Mesajlar
1,090
Excel Vers. ve Dili
Access 2002
tekrar bakınız

jale hanım şifreyi kaldırdım tekrar bakınız lütfen :dua:
 

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Katılım
21 Ekim 2005
Mesajlar
17,094
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Sayın Karayhan,

Benim yukarda önerdiğim yolu denediniz mi?

1.Tablonuzu Tasarla/Design modunda açın.
2. Photo Alanı/ Ole nesnesi yapın ve kapatın.
3.Tablonuzu açın.
4.Photo alanınızn altına Ekle/ Nesne'den Dosyadan Oluştur ve Bağla ile resim dosyanızı ekleyin.
5. Rapor shirbazından raporunuzu yeniden yapın.
 
Katılım
26 Mayıs 2005
Mesajlar
122
Excel Vers. ve Dili
excel 2003- ingilizce
Re: jpeg to report

jale' Alıntı:
:hey:

Tabloda resmin yolunu doğru yazdığınızdan emin olunuz.Yoksa hata verir.
Zaten soru Jale Hanım tarafından çözülmüş, niye kendinize uyarlayamadığınızı anlayamadım. :shock:

Tek yapacağınız şey Ekteki dosyadaki resimleri D klasörünün içine kopyalayın ve raporu açın.

Buradaki kritik nokta resim yolunun doğru yazılması.

Yurttaş kardeşim
1.formdan resim ekleyip tabloya yazdırdığı için sizin yöntem olmaz.
2.Ayrıca OLE de jpeg çalışmaz,

Deneyin görün.
 
Üst