• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

formda hesaplanan değeri tabloda veya sorguda göremiyorum!!

Excel Vers. ve Dili
access,visualbasic
arkadaşlar şimdi tabloya dayalı formda hesaplama yaptırıyorum ve sorunsuz olarak çalışıyor ama o hesaplattığım değeri tabloda göstermiyo. yani mesela 3 tane alan var
miktar-fiyat-tutar
2 4 8

şeklinde.
formda hesaplıyor ama tabloda hesapladığı değeri göstermiyor lütfen yardımcı olursanız sevinirim. şimdiden teşekkürler...

sayın memcos77 sorunun şu form üzerine attığın bu 3 alan tabloda yoktur tabloda olmayan alanları tabloda göstermez 1. si bu peki nasıl göstereceksin bunun için farklı yöntemler var örnek olsaydı üzerinde daha anlaşılır birşeyler yapıla bilirdi.
iyi çalışmalar

aynı sorunu bende yaşıyorum formüllü alanların değerlerini tabloda göremiyorum tablolarım da alanlar var sorunun nedeni tablolarımda o alanların olmayışı depil yardımcı olursanız sevinirim:)

arkadaşım tablolar veri toplama için hesap yapacağın alanları sorguda hesaplat veri şeklinde toplamak istiyorsan

arkadaslar bu konu ile ilgili bir ornegim var. ekte, ayni sorunu bende yasiyordum. forumda yardimci oldular saolsunlar.
ornek ekte bol sans

Merhaba sayın üstadlar,
aynı sorunu bende yaşıyorum,
hesap yapılan alanları tabloya kaydetmiyor
fiyat miktar toplam
fiyatla miktarı tabloya kaydediyor, toplam alanını tabloya kaydetmiyor,
Acaba neden, elle yazılmadığı içinmi çünkü toplam alanında formül var
toplam:[fiyat]*[miktar]
İyi çalışmalar...

merhabalar aynı sorunu bende yaşıyorum sn. enthusiastic sizin gönderdiğiniz örneği anlayamadım eurequiv deki değer nasıl euro ya yazılıyor yardımcı olursanız sevinirim

Merhaba,
Tablolar verilerin depolandığı yerlerdir. Formlarda tablolara veri girebilmeyi kolaylaştırır. Tablolarda doğrudan formulle hesaplama yapamazsınız. Ancak, form üzerinde denetim kutularına deyim yazarak ve kod oluşturarak hesaplanan değerleri tablolarda istediğiniz alanlara aktarabilirsiniz. Sayın enthusiastic 'in eklediği örnek bu yolla yapılmış. Başka bir yolu da hesaplama alanlarını, oluşturacağınız bir sorgu ile takip edebilirsiniz ki bu da tablodan beklediğiniz neticeyi verir.

Son düzenleme:
aynı sorunu ben de yaşıyorum bunun çözümünü net bir şekilde bir arkadaşımız anlatırsa çok makbule geçer.. diyelim sorguyu oluşturduk.. bunu formla nasıl ilşkilendireceğiz?

Sayın sudusleri,

Sorgunuz seçili iken Otomatik Form ekleye tıklayın Access size formunuzu hazırlasın.

Tabi süsleme işi size kalıyor.:)

İyi çalışmalar

sayın modalı;

alan1
alan2

alan3= alan1+alan2

---------

alan4
alan5

alan6= alan4+alan5

olacak şekilde alan3 ve alan6 ya formul yazdım sorgu içerisinde..

daha sonra

alan7= alan3+alan6

olarak alan7 ye formul yazdım..

alan7 ye yazdığım formulu şu şekilde de denedim:

alan7= alan1+alan2+alan4+alan5

fakat yine gerekli toplamı yapmıyor..eğer hem alan1 ve hem alan2 de veri varsa kaydı hiç göstermiyor..

yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.. 3000 den fazla verim var ve kullanamamak işlerimi çok kötü etkiler..

şimdiden teşekkürler..

Merhabalar;

Hesaplama bulunan alanları gruplandırmayınız ayrıca NZ fonksiyonunu kullanınız;
nz(alan1,0)+nz(alan2,0)+......+nz(alanN,0) gibi.

Geri