formda iki ayrı listbox olurmu

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 tr
Selamlar.
Veri girş formumuzda listbox kutusu ekledik,gelenleri ve gidenleri takip etmek amacıyla ama kodu oluşturamadık.Açıklamayı sayfa üzerine yazdım.Yardımlarınızı bekliyorum..Unuttuğum birşey var,sayfa katar butonu var form üzerinde az kayıtta hızlı çalışıyor,problemimiz yok ama kayıt sayısı çok olunca çok uzun sdürüyor,o yüzden listbox lar lazım.yoksa aktar komutu ile gelenler ekleniyor,gidenler siliniyor,bir problem yok ama...
Sevgilerimle..

Ekli dosyalar

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Siz tam olarak ne yapmak istiyorsunuz.Kodları ben tekrardan yazayım.Sayfaya hızlı bir şekilde akrabilirsiniz.
Ancak satır silme işlemi yavaşlatabilir.:cool:

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 tr
selamlar hocam.
formumuzdaki haziran sayfasına her ay 1500 kayıt geliyor.Veri sayfası ile hemen hemen aynı,lakin haziran sayfası en son veriler olduğu için veri formundakilerle karşılaştırma yapılıyor,var olanlar korunuyor,yeni gelenler ekleniyor,göç gidenler siliniyor.ama bu işlem çok uzun sürüyor.veri az olduğunda hemen yapıyor ama çok olduğunda uzun sürüyor.
birde arkadaşlar kodları yazarken Haziran sayfasından aktarılacak verinin sadece ABCDEFGHI sütunları olsun istemiştim ve öyle yapıldı,bu sefer üzerinde çalıştığımız ve en son verilerin olduğu Veri sayfasında yapılan değişiklik çabalarımızı boşa çıkartıyor.
Aktar komutunda sadece ABCD sütunları aktarılsın,kişiye ait diğer satır/sütun bilgileri kalsın.gelenler eklenecek,gidenler silinecek,aynı kayıta işlem gerekmez herhalde.
listboxları teke indirip 20/30 kayıt gösterse oradan veri seçip düzeltme işlemi yapılabilir mi.
Toparlamam gerekirse;
*Aktar komutunda sütun sayısını ABCD ye indireceğiz,hızı artacak.
*Veri aktarmasındaki amacımız gelenleri eklemek,gidenleri silmek.
*Kişiye ait EFGHIJKLMN sütunlarında değişiklik olmayacak.
*Bul komutu çok hata veriyor,sehven küçük harfle isim yazıldığında yada silindiğinde debug veriyor kapanıyor.illa ki büyük harfle arama yapmak gerekiyor.Ama listboxlar kayıtları gösterir ve oradan seçebilirsek bu butonun önemi kalmıyor.
Hocam anlatabildim mi bilemiyorum ama...sorularınızı bekliyorum.
l

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 tr
hocam selamlar..
örneğimi incelediniz.
böyle mi kullanmak daha iyi,multipage yapıp kullanmak mı daha iyi.
selamlar..

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 tr
Selamlar
Defalarca uğraştım listbox da bir satır gösterebilmek için ama olmadı...örnek dosya kodlarını da kopyaladım,düzenledim ama banamısın demedi.anladığım kadarıyla kodlar asla göründüğü gibi değil.sanki arkada çalışan başka birşeyler varmış gibi geliyor insana...
kolay gelsin artık..sabırla olacak inşallah..

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 tr
bekliyorum sabırla,lakin dosya arkalara düşünce gözden de uzak kalmış.
son bir düzeltmem kaldı.yardım ederseniz sevinirim.