Formül değişken

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
Ek'te gönderdiğim dosya ile ilgili nasıl bir formül yazabilirim.
Merhaba
Döküm sayfası OCAK ayının sonunda boşlukları silerek deneyin
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((DÖKÜM!$A$2:$A$13='BİLGİ GİRİŞİ'!D2)*
(DÖKÜM!$B$1:$M$1='BİLGİ GİRİŞİ'!I2)*(DÖKÜM!$B$2:$M$13))

Excel Vers. ve Dili
türkçe
Teşekkür ederim uğraşların için ama formül hatalı diyor, şimdi benim istediğim şu, dosyadada göreceğiniz gibi ahmet, mehmet vb. Değişken olan d sütünu ile yine değişken olan "ı" sütünundaki verilerden döküm sayfası olan ikinci sayfaya ahmet'ten ocak ayında kaç tane, şubat ayında kaç tane bana bunları sayacak bir formül lazım, umarım anlatabilmişimdir. Ayrıca bu "D" ve I sütunlarından aşağı doğru sürekli doldurulacak, her satıra yazışımda bana yazdıklarım ahmet'ler döküm sayfasındaki karşısında hangi ay yazıyor ise o ayın içerisine sayı olarak kaydedilecek, ahmet ve karşısındaki şubat ise şubat ayına kayıt edecek,

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
Merhaba
Örnek dosyanızın mevcut haliyle olması gerek sonuçlar nedir?
en formülü uyguladığımda ve oacak ayının sonundaki boşluları sildiğimde
Ahmet / Ocak / 1
Yanlış ise; dosyanızda örnekleri çoğaltın ve olmasını istediğiniz sonuçlar manuel olarak giriniz.

Excel Vers. ve Dili
türkçe
Verileri elle girdim buna göre bir formül

Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim, ama benim istediğim, "d" ve "ı" sütununda bulunan verilerin tasnifini döküm bölümüne elle yaptım, ben bunun formül ile yapılmasını istiyorum. Açıklayacak olursam d sütünunda bulunan bilgiler döküm sayasında "a" sütununda bulunmakta, burdan istediğim örnek ankara isminde kaç tane ocak, kaç tane şubat aylarında olduğu, sayı olarak bu ayları döküm listesindeki ay hanesine atması,

Ekli dosyalar

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim, ama benim istediğim, "d" ve "ı" sütununda bulunan verilerin tasnifini döküm bölümüne elle yaptım, ben bunun formül ile yapılmasını istiyorum. Açıklayacak olursam d sütünunda bulunan bilgiler döküm sayasında "a" sütununda bulunmakta, burdan istediğim örnek ankara isminde kaç tane ocak, kaç tane şubat aylarında olduğu, sayı olarak bu ayları döküm listesindeki ay hanesine atması,
Merhaba
Döküm sayfası B2 uygulayarak yana ve aşağı çekerek kopyalayım
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(('BİLGİ GİRİŞİ'!$D$2:$D$13=DÖKÜM!$A2)*('BİLGİ GİRİŞİ'!$I$2:$I$13=DÖKÜM!B$1))

Excel Vers. ve Dili
türkçe
Hocam teşekkürler, oldu ama sonuçlarda hata veriyor, ocak ayı hiç görünmüyor, ve sonz satıra tekrar veri girdiğimde girdiğim veri döküm listesine atmıyor. Siz bunu çizelge üzerinden yapsanız sizede zahmet oluyor ama kusura bakmayın

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
Hocam teşekkürler, oldu ama sonuçlarda hata veriyor, ocak ayı hiç görünmüyor, ve sonz satıra tekrar veri girdiğimde girdiğim veri döküm listesine atmıyor. Siz bunu çizelge üzerinden yapsanız sizede zahmet oluyor ama kusura bakmayın
Tüm mesajlarımda aynı şeyi hemen hemen yazdım Ocak ayının sonundaki boşlukları silerek deneyin demiştim
13.000 satır için ayarladım dosyanız ekte inceleyin.

Mesaj #2 Merhaba
Döküm sayfası OCAK ayının sonunda boşlukları silerek deneyin

Ekli dosyalar

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
Kolay gelsin
İyi çalışmalar:hey: