- Excel Vers. ve Dili
-
Ev: 2003 İngilizce-
İş: 2007 İngilizce
Merhaba.
Elimde aynı sütun ve satırlarda aynı formülleri kullanan fakat verileri başka bir sayfadan alan bir çalışma var.
Örnek ;
'2E' sayfasından verileri alan formül aşağıdaki gibi ve bu formül en az 30 hücrede kullanılıyor (BP4:BP30 , BQ4:BBQ30 .... gibi)
'2E' sayfasından alınan verileri '2B' sayfasında aşağıdaki formülü uygulayarak sonuçlandırıyor.
=LOOKUP($T$4;'2E'!$A$4:$A$133;'2E'!BP4:BP30)
Ben yeni sayfalar yaratıyorum, formüllerin tamamı aynı oluyor.
Örnek yeni sayfalar
Veri alınacak sayfa '3E'
Formül uygulanacak sayfa '3F' olsun
Formülde şu şekilde değişmeli
=LOOKUP($T$4;'3E'!$A$4:$A$133;'3E'!BP4:BP30)
Bu durumda tek tek her hücreyi seçip yapma ihtimalim var ancak bunu tüm sayfada yapmak biraz zahmetli oluyor.Acaba bu şekilde formül değiştirmeyi tüm sayfaya uygulayabileceğim bir yol var mıdır?
Yani .
Formüldeki ''2E' yi diğer sayfada kullanırken otomatik olarak '3E' ye dönüştürmek istiyorum....
Umarım açık bir şekilde anlatabilmişimdir?
Şimdiden teşekkürler..
Elimde aynı sütun ve satırlarda aynı formülleri kullanan fakat verileri başka bir sayfadan alan bir çalışma var.
Örnek ;
'2E' sayfasından verileri alan formül aşağıdaki gibi ve bu formül en az 30 hücrede kullanılıyor (BP4:BP30 , BQ4:BBQ30 .... gibi)
'2E' sayfasından alınan verileri '2B' sayfasında aşağıdaki formülü uygulayarak sonuçlandırıyor.
=LOOKUP($T$4;'2E'!$A$4:$A$133;'2E'!BP4:BP30)
Ben yeni sayfalar yaratıyorum, formüllerin tamamı aynı oluyor.
Örnek yeni sayfalar
Veri alınacak sayfa '3E'
Formül uygulanacak sayfa '3F' olsun
Formülde şu şekilde değişmeli
=LOOKUP($T$4;'3E'!$A$4:$A$133;'3E'!BP4:BP30)
Bu durumda tek tek her hücreyi seçip yapma ihtimalim var ancak bunu tüm sayfada yapmak biraz zahmetli oluyor.Acaba bu şekilde formül değiştirmeyi tüm sayfaya uygulayabileceğim bir yol var mıdır?
Yani .
Formüldeki ''2E' yi diğer sayfada kullanırken otomatik olarak '3E' ye dönüştürmek istiyorum....
Umarım açık bir şekilde anlatabilmişimdir?
Şimdiden teşekkürler..