Formül hatası nereden kaynaklanıyor

adigeturklim

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Windows 10 Pro / Excel 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10-10-2028
Merhaba, topla.çarpım formülünü şarta bağlı çalıştırmak için şöyle bir deneme yaptım fakat değer hatası alıyorum yardımcı olabilir misiniz rica etsem

=EĞER(E$4="PLAN";TOPLA.ÇARPIM(($C8=PLAN!$A$2:$A$4)*(E$5=PLAN!$B$2:$B$4)*(PLAN!$C$2:$C$4)));veya(E$4="FİİLİ";TOPLA.ÇARPIM(($C8=FİİLİ!$A$2:$A$4)*(E$5=FİİLİ!$B$2:$B$4)*(FİİLİ!$C$2:$C$4)))

E4 hücresindeki değere göre iki ayrı sayfadan veri çekmesini istemiştim.

Sayg.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba.

Gördüğüm ilk husus; Excel'de veya diye bir işlev yok onun yerine YADA işlevini kullanmalısınız.

Formül içeriğine formül çubuğunda ulaşıp, ok tuşlarını kullanarak karakter karakter ilerleyin ve parantezleri takip edin.

Sanırım veya ibaresinden önceki bir parantez fazla gibi geldi bana.

Örnek belgeyle soru sorarsanız (örnek belgeyi eklemek için cevabımın altındaki açıklamalara bakınız) daha net cevap alacağınızı düşünüyorum.

adigeturklim

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Windows 10 Pro / Excel 2016
10-10-2028
Teşekkür ederim Ömer Bey, parantezleri kontrol ettim, sorun parantezdeymiş birde veya yerine tekrar Eğer kullandım. Formülün çalışan halini aşağıya yazıyorum, buna benzer başka arkadaşların talebi olursa gerekli olabilir. İyi günler dilerim

EĞER(E4="PLAN";TOPLA.ÇARPIM((($C8=PLAN!$B$2:$B$4)*(E$5=PLAN!$C$2:$C$4)*(PLAN!$D$2:$D$4)));EĞER(E4="FİİLİ";TOPLA.ÇARPIM(($C8=FİİLİ!$B$2:$B$4)*(E$5=FİİLİ!$C$2:$C$4)*(FİİLİ!$D$2:$D$4))))

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Estağfurullah.
Bir'den fazla sayfadan veri çekmek için çalıştığını söylediğiniz formüllerin uygulandığı örnek belge ekleseydiniz, benzer sorunu olanlar arama yaptığında daha faydalı olurdu.
Bu haliyle hiçkimsenin işine yarayacağını sanmıyorum doğrusu.
Çalışan formülün uygulandığı örnek belge eklemenizi öneririm.