Formül İçinde birden çok tekrarlanan hücre adresini mouse ile toplu olarak başka adrese taşımak

altan888

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27.09.2026
Merhabalar, ekli excel tablomda görüleceği üzerine
A6 hücresindeki örneğin =EĞER(A3=200;A3+C3;"") formülünde A3 hücresi iki tane var, ben normalde Ctrl+H ile A3 leri E3 olarak toplu şekilde değiştirebiliyorum ancak satır ve sütunlar arttıkça bunları Ctrl+H satırına yazmak zorlaşıyor,

Sizden ricam A6 hücresine F2 ile hücre içine girdiğimde, A3 hücresinin üzerindeki renkli kenarlarından tutup taşıyarak E3 hücresi üzerine getirip bırakıyorum, böylelikle A3 hücresi E3 oluyor, bu benim için daha anlaşılır ve daha kolay oluyor, neyi nereye taşıdığımdan emin oluyorum, Ancak formülde A3 ifadesi 5 adet var ise o zaman mouse ile hücrenin renkli kenarından tutup 5 kez tek tek taşımam gerekiyor, bu formül içindeki A3 leri kenarından tutup toplu şekilde E3 hücresine mouse veya klavye ile taşımanın pratik bir yolu var mıdır?

Yardımlar için şimdiden çok teşekkürler.

Ekli dosyalar

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba.

Gerçek belgenizdeki formülleri bilemiyoruz ama önerim şöyle olsun.
-- A3 hücresi seçiliyken formül çubuğunun en solunda hücre adresini gösteren kısıma fareyle tıklayıp klavyeden yazarak,
-- veya FORMÜLLER menüsünde AD TANIMLAMA kısmını kullanarak,
o hücreye bir AD TANIMLAMASI yapın (örneğin ilk ADını verdiniz diyelim, tabi siz o hücrenin sizin için ifade ettiği ANLAMa uygun bir AD kullanın).
Ardından da kullandığınız formülde artık A3 yerine ilk ADını kullanabilirsiniz (formülü =EĞER(ilk=200;ilk+E3;"") olarak değiştirin).

Bu hücrenin konumunu değiştirdiğinizde (hücreyi seçip fareyle taşıyarak veya üste satır/hücre ya da soluna sütun/hücre ekleyerek değiştiğinde)
bu hücreye yapılan atıflar kendiliğinden güncellenecektir.
Ya da sadece AD TANIMLAMA kısmından kaynak hücre adresinin yenisini yazarak işlemi onaylarsanız,
bu hücreye yapılan atıfların tümü yeni adrese göre güncelllenecektir.