- Excel Vers. ve Dili
- Office 2013 İngilizce
Merhabalar,
Ekli dosyada 4 ürün için bir maliyet simülasyonu yapmaya çalışıyorum.,
Piyasa Verileri sayfasında her bir ürünün alışı farklı kurlarda, USD, EUR, TL
Piyasa PB sayfasında ise tek bir döviz kuruna getirmeye çalışıyorum, Dashboard sayfasında B2 hücresinde yazan kur değerine göre;
bunun için Piyasa PB sayfasına aşağıdaki gibi uzun bir formül yazmak zorunda kaldım
bu formülü kısaltmanın bir yöntemi var mıdır?
başka bir sayfada yardımcı olacak çarpanlar hazırlayarak buradaki formülü daha kısa olarak yazmak mümkün müdür?
bu konuda sizlerin yönlendirme ve çözüm öenerilerinize ihtiyacım bulunmakta;
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler,
iyi Çalışamalar
Ekli dosyada 4 ürün için bir maliyet simülasyonu yapmaya çalışıyorum.,
Piyasa Verileri sayfasında her bir ürünün alışı farklı kurlarda, USD, EUR, TL
Piyasa PB sayfasında ise tek bir döviz kuruna getirmeye çalışıyorum, Dashboard sayfasında B2 hücresinde yazan kur değerine göre;
bunun için Piyasa PB sayfasına aşağıdaki gibi uzun bir formül yazmak zorunda kaldım
bu formülü kısaltmanın bir yöntemi var mıdır?
başka bir sayfada yardımcı olacak çarpanlar hazırlayarak buradaki formülü daha kısa olarak yazmak mümkün müdür?
bu konuda sizlerin yönlendirme ve çözüm öenerilerinize ihtiyacım bulunmakta;
Kod:
=EĞERHATA(
EĞER(Dashboard!$D$2="USD";
EĞER($B7="USD";
İNDİS('Piyasa Verileri'!$C:$AAA; KAÇINCI($A7; 'Piyasa Verileri'!$A:$A; 0); KAÇINCI(C$1; 'Piyasa Verileri'!$C$1:$AAA$1; 0));
EĞER($B7="TL";
İNDİS('Piyasa Verileri'!$C:$AAA; KAÇINCI($A7; 'Piyasa Verileri'!$A:$A; 0); KAÇINCI(C$1; 'Piyasa Verileri'!$C$1:$AAA$1; 0))/C$4;
İNDİS('Piyasa Verileri'!$C:$AAA; KAÇINCI($A7; 'Piyasa Verileri'!$A:$A; 0); KAÇINCI(C$1; 'Piyasa Verileri'!$C$1:$AAA$1; 0))*C$5/C$4
)
);
EĞER(Dashboard!$D$2="EUR";
EĞER($B7="EUR";
İNDİS('Piyasa Verileri'!$C:$AAA; KAÇINCI($A7; 'Piyasa Verileri'!$A:$A; 0); KAÇINCI(C$1; 'Piyasa Verileri'!$C$1:$AAA$1; 0));
EĞER($B7="TL";
İNDİS('Piyasa Verileri'!$C:$AAA; KAÇINCI($A7; 'Piyasa Verileri'!$A:$A; 0); KAÇINCI(C$1; 'Piyasa Verileri'!$C$1:$AAA$1; 0))/C$5;
İNDİS('Piyasa Verileri'!$C:$AAA; KAÇINCI($A7; 'Piyasa Verileri'!$A:$A; 0); KAÇINCI(C$1; 'Piyasa Verileri'!$C$1:$AAA$1; 0))*C$4/C$5
)
);
EĞER($B7="TL";
EĞER($B7="USD";
İNDİS('Piyasa Verileri'!$C:$AAA; KAÇINCI($A7; 'Piyasa Verileri'!$A:$A; 0); KAÇINCI(C$1; 'Piyasa Verileri'!$C$1:$AAA$1; 0))*C$4;
İNDİS('Piyasa Verileri'!$C:$AAA; KAÇINCI($A7; 'Piyasa Verileri'!$A:$A; 0); KAÇINCI(C$1; 'Piyasa Verileri'!$C$1:$AAA$1; 0))*C$5
)
)
)
);
""
)
iyi Çalışamalar
Ekli dosyalar
-
22.5 KB Görüntüleme: 8