Formül kopyalamada sabitleme sorunu

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Arkadaşlar sorun aslında çok büyük değil ama zamanım çok olmadığından çok fazla arama yapamadım.
Forumda aramadan aratsamda ya sorunumla ilgili adamakıllı cümleyi kuramadım yada yanlış tabirler kullandım.
Lütfen yardımcı olursanız sevinirim. Sorunu aşağıdaki resim sanırım açıkça belirtir.

http://www.resimupload.com/ds415037294_exel.html

Lütfen acil yardımınızı bekliyorum. Bu kısmı yaptıktan sonrada 1000 in üzerinde veriyi işleme tabi tutmam lazım. Yarına yetişmesi gerekiyor.

Şimdiden ilgilenen Arkadaşlara teşekkürler...

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Sayın askok, soru başlıklarınızı sorunun içeriğini ifade edecek şekilde belirlemenizi rica ederim.

Sorunuz bu şekilde anlaşılmıyor küçük bir örnek eklermisiniz..

=$J$4 istediğiniz bu mu?

.

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Merhaba,
İlgilendiğiniz için teşekkürler.
Ama sorunum sabitleme ile ilgili değil.
J ler zaten sabitleniyor otomatikman onla ilgili bi sorunum yok. Asıl sorun satır sayılarının atlayarak değilde sıralı gitmesini sağlayamıyorum .
Demek istediğim Resimdede gördüğünüz gibi En başta J3 var o kısmı altındakilerle beraber seçip çektiğimde J21 diye değilde J4, J5 diye gitmesi..

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Bu sonunuma cevap verebilecek kimse yokmu acaba ??

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
İlgilendiğiniz için teşekkürler..
İşim acele olduğundan değerlerin hepsini elle girdim. 1600 civarı değerdi. Çünkü bunlar bittikten sonra matlabta işlem yaptırtmam gerekiyordu.
Az önce işim bitti ve foruma baktığımda cevabınızı gördüm. Ek dosyaya harcasığınız zaman için teşekkürlerimi sunarım. Fakat soruma çözüm bu değil.
Sanırım sorunumu ben iyi anlatamadım acele ederken.

Kısaca sorumu yeniden açıklamak gerekirse. Kendi yaptığım tablodan farklı bir şekilde.

A1,A2,A3' e sırayla 1,2,3 verelim. B1'e =A1 diyerek A1'yi gösterelim. B2'ye metin girelim. B1 ve B2'yi seçip aşağıya doğru çektiğimizde, B3'e A3, B5'e A5, B7'ye A7 vs. geliyor. Benim istediğim ise, B1 ve B2 yi seçip aşağıya doğru çektiğimizde B3'e A2, B5'e A3, B7'ya A4 vs. gelmesiydi.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
=DOLAYLI("A"&YUVARLA(SATIR(A1)/2;0))

Bu şekilde kullanabilirsiniz..

.

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
aradığım buydu işte Teşekkürler