Formül kullanarak ad tanımlama kullanma veya bir dizi oluşturma

Excel Vers. ve Dili
Excel XP Türkçe
Merhaba arkadaşlar,

intenernette çok araştırdım ama sorumun yanıtını bulamadım.
Benim takıldığım noktalar şunlar:

1. Ad tanımlama kullanırken formül kullanma. Ekte verdiğim dosyadaki listeye sürekli yeni kodlar eklenecek, bu yüzden dinamik alan yaratmak istiyorum. Şöyleki; belirli aralıktaki hücrelerde metin arayacak ve o metini içeren hücreler bu tanımlayacağım adın kapsadığı elemanlar olacak (veya o metini içeren hücreler bir dizi oluşturacak).

2. İki hücrede iki tane liste olacak( Veri doğrulama-->liste). Fakat 1. listeden seçtiğim değerin kapsadığı dizi, 2. listenin kaynağı olacak ve ona göre liste şekillenecek.

Örneğin; markette bisküvi, meyve suyu, sakız gibi ürün grupları var. Ben 1. listeden bu ürün gruplarını seçeceğim ve 2. listede de bu ürün gruplarına ait isimler olacak ( portakal suyu, meyve suyu vb..). Tabi 1. listede ne seçtiysem 2. listede sadece ona ait ürün grupları çıkacak.

Eğer yardım edebilirseniz duacınız olurum gerçekten, çünkü çok araştırdım internette, bulamadım. Bri de makro kullanmadan bunu yapabiliyorsak çok iyi olur, zira makrodan hiç anlamıyorum. Ben kendi tasarladığım excel dosyasında belli bir yere kadar geldim ama birtek burada takıldım.

Şimdiden teşekkür ederim...

Ekli dosyalar

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Ekte daha önceden hazırlamış olduğum bir dosyayı sunuyorum. Bu dosyadan gerekli mantığı çıkartabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel XP Türkçe
Hocam çok teşekkür ederim. Gerçekten çok işimi yaradı bu dosya.

Excel Vers. ve Dili
Excel XP Türkçe
Hocam birşey daha sormak istiyorum sana. O formüle dayalı olan 2. listeyi farklı bir sayfada nasıl yapabilirsin? Yani aynı işlemleri 1. sayfadan yapacak ama veriler 2. sayfada olacak.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

Ekli dosyalar