Formül olan sütunda sıralama sorunu

Katılım
8 Şubat 2012
Mesajlar
25
Excel Vers. ve Dili
office2007
merhaba arkadaşlar,
benim 2 sorunum var;

1. ekteki dosyada listeleme sayfasında h3:L1500 arasında formül ile listeleme yapıyorum ve bu listeyi de userform üzerinde bir listbox' a (Ürün_Listesi_Lbox) alfabetik olarak sıralayarak gönderiyorum. fakat listeleme sayfasındaki bazı hücrelerdeki fomüllerin sonucu boşluk olduğu için bu boş hücreleri listbox da en başa getiriyor. bundan kurtulmak için büyükten küçüğe sıralaması yaptırdım ama genede hoşuma gitmedi.
bu boş olan hücreleri listeye almamanın bir yolu var mıdır.yada sıralamaya dahil etmemenin bir yolu. aynı durum diğer listbox (Gruplar_Lbox) da yapılan sıralamada da mevcut.

2. makro bilgim en düşük seviye olduğu için heralde kodlamalarda bir takım yanlışlar yaptım zira ara ara dosya debug hatası veriyor veya kendiliğinden kapanıyor.


dosyayı inceleyip kodlarda yanlış olan kısımları bana söyleyebilirmisiniz?
bu yüzden dosyanın tam halini eklemek zorunda kaldım.

http://s3.dosya.tc/server14/zursc8/DEPO_STOK_V_1.2_DENEME.rar.html
 
Katılım
8 Şubat 2012
Mesajlar
25
Excel Vers. ve Dili
office2007
arkadaşlar 1.sorunumu biraz uzun bir yolla çözdüm. belki aynı sorunu yaşayanlar olabilir diye burada paylaşmak istedim. öncelikle makro kaydet yaparak formül olan tüm satırları (m sütunu) bir yan satıra kopyala değer yapıştır yaptım. sonra satırlar seçili iken bu satırları a-z sıralaması yaptım ve makro kaydını durdurdum. bu oluşturduğum makro kaydını userform içinde ilgili yere koydum. daha sonra sıralama yaptırdığım sütunun yan tarafına (n stünü) bir formül yazdım. eğer(m2<>"";satır(m2);"") şeklinde oluşturduğum formül ile değer olan hücrelerin satır numaralarını aldırdım. sonra bir yan sütundaki hücrelere (o sütunu) indis formülü uygulayıp değerleri ilk hücreden itibaren sıralattım. sonrada bu son hücreyle alakalı formül ile birlikte ad tanımladım. uyguladığım formül KAYDIR(veri!$O$2;0;0;BAĞ_DEĞ_SAY(veri!$N$3:$O$1000)+1)
son olarak bu tanımladığım adı listbox ' ın Rowsource kısmına yazdım. farkındayım çok uzun bir yol oldu ama işimi gördü. eğer işine yarayan olursa daha ayrıntılıda anlatabilirim.
2. problemim de ise hala bir çözüme ulaşamadım malesef :(
 
Katılım
8 Şubat 2012
Mesajlar
25
Excel Vers. ve Dili
office2007
konuyu hortlatmış gibi olmak istemem ama 1.mesajımda yazmış olduğum sorunun hala daha çözümünü bulamadım malesef :(
sürekli excel dosyası yukarıdaki gibi hata verip kapanıyor. acemisi olduğumuz için muhtemelen exceli gereksizce zorlayan kodlar kullanmış olmalıyız.


birde ben sayfada birçok formül kullandım ve userformlarda da birçok kod kullandım. acaba sayfada kullandığım formülleri userforma aktarıp kullansam daha mantıklımı olur? misal bir sütunun yaklaşık 2000 hücresinde hem düşeyara hem indis hemde eğersay gibi formüller kullandım.
 
Üst