formül olan sutunları satıra cevirme

Excel Vers. ve Dili
işyerinde Office Profesion Plus 2010 ingilizce
evde Office Profesion Plus 2013 ingilizce
merhaba

formul olan sutunları satır olarak otomatik dönüştürme yada nasıl kolay bir şekilde yapabiliriz

örnek olarak b1 den b23 kadar hazırlanmış herbir satırda bir formül var bu formülleri 2 nolu satır boyunca nasıl atayabilirim.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Sorunuzu anlayamadım, örnek dosya ekleyerek açıklama yaparsanız ne yapmak istediğiniz daha rahat anlaşılır.

Excel Vers. ve Dili
istedigim şu sayfa 1 de bulunan her gün için hazırlanmış bir format var ve bu formatın sayfa 2 de bulunan tabloya işlenmesi gerekli kullandıgım programda kasiyerlerin acıklarını yada fazlalarını sayfa 1 deki gibi vermekte ben sayfa 1 e yapıştırdıgım verileri sayfa 2 ye yazmasını istiyorum tektek hüçre ataması cok uzun sürüyor ve insan dogasa hata yapabiliyorum.

Ekli dosyalar

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Dosya eklemişsiniz ama dosya içinde örnek basit veriler girerek açıklamamışsınız. Fazla ve Eksik sütunların olmasına rağmen aktarılırken nasıl aktarılacağını söylememişsiniz.

Ezbere birşeyler yaptım. Gerekirse siz düzeltmeleri yaparsınız.

Anladığım kadarıyla siz sayfa1 e hergün veri aktarıyorsunuz alt alta. Hangi tarihin verilerinin aktarılacağını tarih yazan hücre seçildikten sonra aktar butonuna basınız. Hergün veri aktaracağınız için bu Butonu hareketli yaptım, bulunduğunuz satırda kendini konumlandıracaktır. Size zahmet olmasın diye.

Hareketli butonun kodları Sayfa1'in kod bölümünde aşağıdaki gibidir.

Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
    ActiveSheet.Shapes("Düğme 1").Top = ActiveCell(2).Rows.Top
    ActiveSheet.Shapes("Düğme 1").Left = ActiveCell.Offset(0, 3).Left
End Sub
Yine anladığım kadarıyla Sayfa2 de Aylık bir tablo yapmışsınız ve Gün kodları ile Gün adlarını elle düzenliyorsunuz. Ayın ilk gününü Sayfa2 B3 hücresine yazarsanız gün kodları ve adları otomatik gelecektir.

Kod:
Sub Aktar()
Dim ASat, BSat As Long
Dim i, j, k As Integer
Dim Fark As Double
Set s1 = Sheets("Sayfa1")
Set s2 = Sheets("Sayfa2")
s1.Select
If IsDate(ActiveCell) = False Then
    MsgBox "Seçili Hücre Tarih Değil...."
    Exit Sub
End If
ASat = ActiveCell.Row + 2
BSat = ASat + 22
j = Day(ActiveCell) + 4
k = 3
For i = ASat To BSat
    k = k + 1
    Fark = s1.Cells(i, "[COLOR=red][B]B[/B][/COLOR]") - s1.Cells(i, "[COLOR=red][B]C[/B][/COLOR]")
    s2.Cells(j, k) = Fark
Next i
End Sub

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
tşkler

hocam cok teşekkür ederim sana küçük bir sorum daha olacak normal şartlarda kasiyerin acıgı cıktıgında -3,55 olarak tabloya yazdıgımda normal olarka 3,55 gözükmektedir konu ile ilgili yapmama gerekn ayar nedir belirtirmisiniz yine teşekkür ediyorum size hocam hakkatten büyüksünüz.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Ben C sütunu (Fazla Tutarı) B sütunundan (Açık Tutarı) çıkartmıştım. Yukarıda verdiğim kodda kırmızı ile yazılan satırı şu şekilde değiştirin :

Kod:
Fark = s1.Cells(i, "C") - s1.Cells(i, "B")

Excel Vers. ve Dili
tşkler

hocam teşekkürler verdigin emek için ama sanırım ben anlatamadıgım bir nokta olmuş şimdi kasiyer acıgı cıktıgında doğal olarak fazlası 0 olarak atanıyor ben bir dosya daha ekliyorum şimdi istersen birde ordan bak gene diyorum hocam büyüksük ellerin dert görmesin ben bukadarını bile yapamazdım. ama biraz bişiler yapmaya calıştım ekledigim dosyada dosya eskidir yenisin ilk ekledigim dosyadır saygılarımla

Ekli dosyalar