Formül oluşturma

Excel Vers. ve Dili
exell 2013
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10/04/2019
Merhaba arkadaşlar,
Dersim için çok acil dosya olarak ekleyeceğim exell tablosunu yapmam gerekiyor ama işin içinden çıkamadım. Yardımcı olursanız inanın çok sevinirim.

Soru 4. Soru 3 de elde edilen veri tablosu için aşağıdaki hesaplamaların sonucunu elde eden Excel dosyasını oluşturunuz.
a) Mevcut listede kaç adet farklı öğrenci ismi vardır?(10p)
b) Öğrencilerin yaşlarına göre dağılımlarını tablo haline getiriniz.(10p)
c) Programlardaki(bölüm) öğrenci sayılarını ve yaş ortalamalarını hesaplayarak tablo haline getiriniz. (10p)
d) Programlara göre öğrenci genel not ortalamalarını tablo haline getiriniz. Aynı hesabı sıfırın üzerinde not ortalaması olan öğrenciler için tekrarlayınız.(10p)
Not: 3 ve 4. soruların yanıtlarını ayrıca Excel tablosu olarak da teslim ediniz.

Ekli dosyalar

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba.

Excel.web.tr, malesef bir ödev sitesi değil.

Ancak yine de sorularınızdan biri için cevap yazayım, biri için de ilave önereyim.
İlave: G sütunundaki formül bence SAYISAL sonuç vermelidir, bunun için formülde başına =0+mevcut formülünüz gibi ilave yapın.

Dersinizin hedeflediği Ms.Excel bilgi seviyesini bilemiyorum (örneğin dizi formülü olayı ilgi alanınıza giriyor mu, excel seviyesine uygun mudur?)

Kaç farklı isim vardır sorusunun, PARÇAAL işlevi ile sonuç aldığınız C sütunu üzerinden hesaplanmak istenildiğini varsayarsak,
aşağıdaki formül dizi formülüne dönüştürüldüğünde istenilen sonucu verir (sonuç 729).

Formülü dizi formülüne dönüştürmek için:
-- formülü, sonuç almak istediğiniz hücreye yapıştırın,
-- formülü yapıştırdığınız hücre seçili durumda iken, F2 tuşuna basarak hücre içerisine girin,
-- CTRL ve SHIFT tuşları basılı drumda iken ENTER tuşuna basarak işlemi tamamlayın.
İşlem doğru yapılmışsa formül kendiliğinden {....} şeklinde köşeli parantez içerisine alınır.
.
Kod:
=[COLOR="red"]TOPLA[/COLOR](1/[COLOR="Red"]EĞERSAY[/COLOR]($C$2:$C$840;$C$2:$C$840&""))

Excel Vers. ve Dili
exell 2013
10/04/2019
Biliyorum hocam ödev sitesi tabiki değil, ama 2 gündür sormadığım kişi kalmadı. En son bir arkadaşım burayı söyledi. Bende altın üyeliğimiz gerçekleştirdim. Yüksek lisans için ara sınav ödevi bu soru. Aslında 4 soru var ama ilk 3 ünü yaptım 4 soruyu yapamadım. Anlattığınızı uygulamaya çalıştım ama olmadı malesef. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba.

Özel mesaj ile gönderdiğim belgeyle ilgili olarak, teşekkür olmasa bile oldu/olmadı gibi bir geri bildirim göndermeniz yerinde olurdu değil mi?
Belgeye erişim bağlantı adresini sadece size gönderdiğime göre belgeyi indirenin siz olduğunuz belli.
.