formül sonucu hata mesajının yerine boş hücre atsın

SATYON

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excel 2013 / İngilizce
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
21-04-2027
Arkadaşlar merhaba,

Ekli dosyayı incelerseniz eğer daha net anlayabilirsiniz. Yapmak istediğim şu:
Sheet 2 de satışını yapmakta olduğumuz ürünlerden perakende mağazamızda bulunması gereken asgari stok miktarı, şu anki bakiye ve eksik miktarın belirtildiği bir rapor var. Sheet 1 de ise bu ürünlerden depomda bulunanların hangi kolide kaç adet bulunduğunu belirten bir liste var( Bu liste size gönderdiğim kadar kısa değil yaklaşık 5000 satır). Ve ben vlookup formülü ile sheet 1 deki ürünü sheet 2 de aratıp eğer bu sayfada bu ürün varsa bu ürünün ilk satırına eksik miktarını yazmasını istiyorum. tabi vlookup formülü gereği sheet 2 de bulamadığı ürünün yerine #N/A! hatası veriyor. Oysa bunun yerine ürünü bulamadığında o hücreyi boş bırakmasını istiyorum.

Diğer bir istediğim ise listede sheet1 de göreceğiniz üzere aynı ürün birden fazla kolide bulunduğundan birkaç satırda birden yer alıyor. Ve vlookup formülünü kullandığımda aynı stok kodunu gördüğü tüm satırlara eksik miktarını tekrar tekrar yazıyor. Oysa ben sadece aynı ürüne ait satırların ilkine eksik miktarın yazılmasını istiyorum.

En kısa sürede yardımcı olursanız çok sevinirim.

N.Ziya Hiçdurmaz

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 TR / 32 Bit
yanıt

H6 hücresine kopyalayıp aşşağı çekiniz.I6 yada düşey arayı.
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(EĞER(VE(I6=" ";I7>0);I7;" "));"";EĞER(VE(I6=" ";I7>0);I7;" "))  

=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA(D7;Sheet2!$A$2:F320;6;YANLIŞ));"";DÜŞEYARA(D7;Sheet2!$A$2:F320;6;YANLIŞ))

SATYON

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excel 2013 / İngilizce
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
21-04-2027
Öncelikle teşekkür ederim. ilk istediğimi çözdü. ama ikinci kısmı yani :

"Diğer bir istediğim ise listede sheet1 de göreceğiniz üzere aynı ürün birden fazla kolide bulunduğundan birkaç satırda birden yer alıyor. Ve vlookup formülünü kullandığımda aynı stok kodunu gördüğü tüm satırlara eksik miktarını tekrar tekrar yazıyor. Oysa ben sadece aynı ürüne ait satırların ilkine eksik miktarın yazılmasını istiyorum. diğer satırlara yazmasını istemiyorum."

bunu da çözebilirseniz gerçekten çok sevinirim.

çok teşekkür ederim.