Formül sonucu hata veriyor

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
merhaba arkadaşlar . Sizlerin yardımıyla bir dosya hazırlamaya çalışıyorum.Bitince ve sorunsuz çalışınca paylaşmayı umut ediyorum. Ekteki dosyada çalışma ayı Aralık olunca (mali yıl bitmesi dolayısıyla sadece aralık ayı son haftasında gelecek yıla alacak kalmaması için ) BA sutunundaki sonuçlar 2 kat oluyor formüldeki hatayı düzeltirseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba

formülünüzde iç içe eğer kullanmışsınız, 7 sınırını aştığınız için + ile devam etmişsiniz.
bu yöntem iç içe eğer kullanımının 7 den fazla olması gerektiği durumlarda geçerli bir yöntemdir ancak burada bir hata oluşmuş.
çok detaylı incelemedim, söyleyeceklerimden yola çıkarak siz hatayı bulabilirsiniz.
formülünüzde branş öğretmeni kıyaslaması yok. bu durumda eğer yanlışsa sonucunu üretecektir. formülün 2. kısmı bunu yapıyor ancak ilk kısımda 1 sonucunu üretiyor. 1+1=2 sonucunu bulmuş.
ya formülün ilk parçasını düzelteceksiniz ya da iç içe eğer kullanmak yerine başka çözüm yolları üreteceksiniz.

soruyu bu şekilde sormak yerine; eğer fonksiyonu kullandığımda 7 sınırı aşılıyor, bunu nasıl düzenleyebilirim gibi sorarsanız veya alternatif çözüm ne olur diye sorarsanız daha çabuk çözüm yolları bulabilirsiniz.
bunun için daha basit bir örnek dosya eklemeniz çözümün bulunması için daha etkili olabilir.