Formül sonucunu formülde kullanma

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Arkadaşlar

Formül sonucunu sumproduct içinde kullanıyorum #DEĞER! hatası veriyor.
=EĞER(E2="";"";TOPLA.ÇARPIM((ÜretimVG!$A$2:$A$5000='OEE-VG'!A2)*(ÜretimVG!$K$2:$K$5000='OEE-VG'!E2)*(ÜretimVG!$I$2:$I$5000)))

(ÜretimVG!$I$2:$I$5000) başka bir sayfada bir formül sonucu alıyor. Hücrede formül değil de değer varsa problem yok. Nasıl halledebilirim?

Saygılarımla

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Dosyanızı resim olarak eklediğiniz için hatanın nerden kaynaklandığını söyleemek zor. Son çarpım işareti yerine noktalı virgül yazarak deneyin. Eğer yine sonuç alamazsanız dosyanızın küçük bir örneğini ekleyin.

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
#DEĞER! Hatası

İlginize ve hızlı dönüş yaptığınız için teşekkür ederim. Çözüm önerinizi denedim ancak başka bir sonuç aldım. Problemimi daha iyi görebilmeniz için excel dosyasının komplesini ek olarak gönderiyorum. Umarım bir çözüm yolu vardır.

Saygılarımla

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Sıkıntı "ÜretimVG" sayfasının "I" sütununda kullandığınız formülden kaynaklanıyor. Formül içindeki kırmızı bölüm metinsel bir ifade olduğu için TOPLA.ÇARPIM fonksiyonu istediğiniz sonucu vermiyor.

Kod:
=EĞER(E2="";[COLOR=red]"[B]-[/B]"[/COLOR];(G2*J2)/60)

"OEE-VG" isimli sayfanızın M2 hücresindeki formülünüzü aşağıdaki şekilde değiştirirseniz istediğiniz sonuca ulaşırsınız.

Kod:
=EĞER(B2="";"";TOPLA.ÇARPIM((ÜretimVG!$A$2:$A$5000='OEE-VG'!A2)*(ÜretimVG!$K$2:$K$5000='OEE-VG'!B2)*ESAYIYSA(ÜretimVG!$I$2:$I$5000);(ÜretimVG!$I$2:$I$5000)))

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Sonuç ok

Korhan Bey

Yardımınız için çok ama çok teşekkür ederim.

Saygılarımla