Formül Yardımı

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2010-Türkçe
Saygıdeğer kardeşlerim,
Bir konuda yardımınıza ihtiyacım oldu. Şöyle ki Tablomun G sütununda muhtelif büyüklükte ve karışık sayılar var. Ben H2 hücresine bu sayıların büyükten küçüğe doğru kaçıncı sırada olduğunu yazdırabilmek için nasıl bir formül yazmalıyım. -Formülle olmalı- RANK fonksiyonu ile yapamadım Çünkü G sütununda birbirinin aynı olan sayılarda var. İstediğim numaralandırmayı H2 sütununa manuel olarak yazdım. Şimdiden teşekkür ederim.

https://dosya.co/iu952h25zsub/Formül_Yardımı.rar.html

tamer42

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 İngilizce
Saygıdeğer kardeşlerim,
Bir konuda yardımınıza ihtiyacım oldu. Şöyle ki Tablomun G sütununda muhtelif büyüklükte ve karışık sayılar var. Ben H2 hücresine bu sayıların büyükten küçüğe doğru kaçıncı sırada olduğunu yazdırabilmek için nasıl bir formül yazmalıyım. -Formülle olmalı- RANK fonksiyonu ile yapamadım Çünkü G sütununda birbirinin aynı olan sayılarda var. İstediğim numaralandırmayı H2 sütununa manuel olarak yazdım. Şimdiden teşekkür ederim.

https://dosya.co/iu952h25zsub/Formül_Yardımı.rar.html
Birbiriyle aynı olan değerlerin sıralamasını hangi kritere göre belirleyeceksiniz?

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2010-Türkçe
Birbiriyle aynı olan değerlerin sıralamasını hangi kritere göre belirleyeceksiniz?
Bu değerlerden ilk gelene verilen sayının, bir fazlasını ikinci aynı değere verecek buna bir kriter aklıma gelmiyor. İlginiz için teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
Office 2016 TR 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
22/12/2022
Aşağıdaki şekilde deneyiniz.
Kod:
=RANK(H2;$H$2:$H$11;1)+EĞERSAY($H$2:H2;H2)-1

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2010-Türkçe
Sayın tamer42 bey size de emeğiniz için çok teşekkür ederim. Ancak Altın üyeliğim olmadığı için dosyanıza ulaşamıyorum.

Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
Office 2016 TR 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
22/12/2022
Sayın çıtır
Verdiğiniz kod tamda istediğim sonucu vermiş oldu. Çok teşekkür eder, gün ışığı kadar bol sağlıklar dilerim efendim.
Rica ederim.Dönüş yaptığınız için teşekkür ederim.Bilmukabele.

tamer42

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 İngilizce
Dosyanıza eriştim. Gerçekten bu da çok güzel olmuş aynen istemiş olduğum derecelendirmeyi yapıyor.
Size de gün ışığı kadar bol sağlıklar dilerim.
iyi dilekleriniz için teşekkürler, bilmukabele....