Formül Yazımı

Excel Vers. ve Dili
2007
İyi akşamlar, excel de bir vadeleme tablosu üzerinde çalışıyorum ancak ek'te göreceğiniz gibi hücreler çoğaldıkça formüller çok uzun gelmeye başladı. Makro bilgim hiç yok ancak bu formülü makro yoluyla yazabilrsem formda çalıştırmayı başarabilirim diye düşündüm. Eğer yardımcı olabilirseniz çok sevinirim...
EĞER(AF3=1;VE($AF$3+$AE$3-1-1>=AS1)*(E3*AD3/AE3);0)

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 365 - İngilizce
formül de tutarsızlık yokmu sizce? eğer AF3=1 ise den sonraki kısım hatalı sanki

Kod:
VE($AF$3+$AE$3-1-1>=AS1)*(E3*AD3/AE3)

Excel Vers. ve Dili
Office 365 - İngilizce
siz formül yerine ne ve ile başlayan ifade de ne yapmak istiyorsunuz onu söylerseniz belki yardımcı olabilirim

S.Yiğit

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
İyi akşamlar, excel de bir vadeleme tablosu üzerinde çalışıyorum ancak ek'te göreceğiniz gibi hücreler çoğaldıkça formüller çok uzun gelmeye başladı. Makro bilgim hiç yok ancak bu formülü makro yoluyla yazabilrsem formda çalıştırmayı başarabilirim diye düşündüm. Eğer yardımcı olabilirseniz çok sevinirim...
EĞER(AF3=1;VE($AF$3+$AE$3-1-1>=AS1)*(E3*AD3/AE3);0)
Merhaba,

Sn hilmitarancı, Lütfen aynı konuları farklı başlıklar altında açmayınız. Aşağıdaki konuyla bu konu aynı sanırım ?

vadelendirme

Excel Vers. ve Dili
2007
Ek'te yollamış olduğum excel tablosunda bir vadehesaplası yapmaya çalışıyorum.
Burada;
iki ürün grubuna ait satış planları mevcuttur.
ürün 1 malına ait 150.000 adetlik satışın;
* 50.000 adedi ocak ayında teslim, şubat ayında başlayarak 8 eşit taksitte,
*100.000 adedi ise nisan ayında teslim, mayıs ayından başlayarak 8 eşit taksitte vadelendirilmektedir.

ürün 2 malına ait 35.000 adetlik satışın;
* 10.000 adedi şubat ayında teslim, mayıs ayından başlayarak 10 eşit taksitte,
* 25.000 adedi mayıs ayında teslim , haziran ayından başlayarak 10 eşit taksitte vadelendirilmektedir.

yapmak istediğim sarıyla işaretlenmiş bölümde bulunan aylara
ürünlerin vade ve ödeme tarihleri değiştirildiğinde otomatik olarak yerleştirmeye çalışıyorum

ama ürün1 ocak ayına ait olanı yapıp diğerlerine kopyalamak istedim ama formüller çok uzun olduğu için hata vermeye başladı...

bu noktadan sonra nasıl bir formül yapılması gerektiğin hiç bilmiyorum. yardımcı olacabirseniz çok sevinirim.

Excel Vers. ve Dili
2007
Merhaba,

Sn hilmitarancı, Lütfen aynı konuları farklı başlıklar altında açmayınız. Aşağıdaki konuyla bu konu aynı sanırım ?

vadelendirme
İlk yazmış olduğum yer excele yeni başlayanlar adı altında olduğu ve herhangi bir cevap alamadığım için, birde yapılcak formülün makroyla yazılabilme ihtamalinden dolayı burayada farklı bir başlık altında açtım.

Eğer hatalıysam kusura bakmayın...

Excel Vers. ve Dili
2007
siz formül yerine ne ve ile başlayan ifade de ne yapmak istiyorsunuz onu söylerseniz belki yardımcı olabilirim
Ek'te yollamış olduğum excel tablosunda bir vadehesaplası yapmaya çalışıyorum.
Burada;
iki ürün grubuna ait satış planları mevcuttur.
ürün 1 malına ait 150.000 adetlik satışın;
* 50.000 adedi ocak ayında teslim, şubat ayında başlayarak 8 eşit taksitte,
*100.000 adedi ise nisan ayında teslim, mayıs ayından başlayarak 8 eşit taksitte vadelendirilmektedir.

ürün 2 malına ait 35.000 adetlik satışın;
* 10.000 adedi şubat ayında teslim, mayıs ayından başlayarak 10 eşit taksitte,
* 25.000 adedi mayıs ayında teslim , haziran ayından başlayarak 10 eşit taksitte vadelendirilmektedir.

yapmak istediğim sarıyla işaretlenmiş bölümde bulunan aylara
ürünlerin vade ve ödeme tarihleri değiştirildiğinde otomatik olarak yerleştirmeye çalışıyorum

ama ürün1 ocak ayına ait olanı yapıp diğerlerine kopyalamak istedim ama formüller çok uzun olduğu için hata vermeye başladı...

bu noktadan sonra nasıl bir formül yapılması gerektiğin hiç bilmiyorum. yardımcı olacabirseniz çok sevinirim.

Eğer olmayacak bir işsede gene bilgi verirseniz çok sevinirim. Çünkü sabak 8.30'dan beri birşeyler yapmaya çalışıyorum.

Excel Vers. ve Dili
2007
Excel içinde çalıştırdığım formülü aşağıdaki gibi makrolaştırmaya çalıştım ama bir türlü beceremedim. Problem nerederdir bir yardımcı olurmusunuz?
EĞER($AF$3=12;VE($AF$3+$AE$3-1>=BD1)*($E$3*$AD$3/$AE$3);0)
+EĞER($AF$3=11;VE($AF$3+$AE$3-1>=BD1)*($E$3*$AD$3/$AE$3);0)
+EĞER($AF$3=11;VE($AF$3+$AE$3-1>=BD1)*($E$3*$AD$3/$AE$3);0)

If Range ("af3") = 12 Then
If Range("af3") + Range("ae3") - 1 >= Range("bd1") Then
Range("bd3") = (Range("e3") * Range("ad3")) / Range("ae3")
Else
If Range ("af3") = 11 Then
Else
If Range ("af3") = 10 Then
End If
End If
End If
End If
End If
End If