Formüldeki Değerleri Sabitleme

Merhaba arkadaşlar. Benim sorunum şöyle. Excel'de bir satırda yazılı formülü hücreyi kopyalayarak başka bir hücreye aktarmak istersek, atladığı satır sayısı kadar formül içindeki değerleri de değiştiriyor. Tek bir formül için hücre içeriğini kopyalamak ve farklı bir hücreye yapıştırmak kolay. Ama benim tablomda bulunan yüzlerce hücre ve bunların içindeki formüller için bunu nasıl uygulayabilirim. Teşekkürler. Ekte bir örnek göstermeye çalıştım.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Excelde referans alınan hücreleri sabitlemek için "$" işaretini kullanıyoruz. Aşağıdaki gibi;

$A$1

Evet bunu biliyorum, ama bu sayfa içindeki formülleri yapmaya başladığınıza kullanırsanız kolay bir yol. Ama benim tablomda bir çok formül var. Hepsini tek tek değiştirmeye kalkarsam çok vakit alır. Toplu olarak hepsini değiştirebileceğim bir yol arıyorum. Teşekkürler.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Çalışmanızın örneğini eklerseniz yardımcı olmaya çalışırız.

Merhaba

Sorunum da bu zaten. Hazırladığım tablodaki formüller başka bir sayfaya aktaramıyorum. Ama ekteki dosyada sayfayı print screen yaparak göstermeye çalıştım. Tüm sayfadaki hücrelerde kırmızı ovalin içindeki formüllere benzeyen formüller var. Benim bunları başka bir sheet'e aktarmam gerekiyor. Ama o zaman da formüller ya hata veriyor ya da farklı sonuçlar çıkarıyor. Teşekkürler.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar maalesef bu şekilde yardımcı olamam dosyanızın küçültülmüş bir örneğini gönderin. Üzerinden gidersek daha sağlıklı olacaktır.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Formüllerin başındaki eşittirleri kaldırdıktan sonra bir metin gibi yapıştırmayı denemek fazla emek ve vaktinizi alır mı? Sonra yeniden eşittirleri eklersiniz. Yada sayfa adının yazılı olduğu sekmeyi mauzla sürükleyip diğer dosyaya bırakmak işinizi görür mü?