Formüldeki hatayı bulamadım.

Excel Vers. ve Dili
2003
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-02-2024
Arkadaşlar ekteki belgede aşağıdaki formül ile Teklif Dosyasında sadece veri olan hücre aralığını seçersem sonuç alabiliyorum
Kod:
=BİRLEŞTİR("          ";ARA(H6;'Teklif Dosyası'!N3:'Teklif Dosyası'!N13;'Teklif Dosyası'!O3:'Teklif Dosyası'!O13);" adlı adaya ait yeterlik başvurusu, yukarıda belirtilen sıra numarası ile kayda alınarak, yine yukarıda belirtilen tarih ve saatte teslim alınmıştır.")
Ancak aşağıdaki gibi seçimi genişletirsem sonuç vermiyor.
Nedenini bulamadım.
Kod:
=BİRLEŞTİR("          ";ARA(H6;'Teklif Dosyası'!N3:'Teklif Dosyası'!N53;'Teklif Dosyası'!O3:'Teklif Dosyası'!O53);" adlı adaya ait yeterlik başvurusu, yukarıda belirtilen sıra numarası ile kayda alınarak, yine yukarıda belirtilen tarih ve saatte teslim alınmıştır.")

Ekli dosyalar

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Aşağıdaki formülü dener misiniz?

Kod:
=BİRLEŞTİR(" ";İNDİS('Teklif Dosyası'!N3:O53;H6;2);" adlı adaya ait yeterlik başvurusu, yukarıda belirtilen sıra numarası ile kayda alınarak, yine yukarıda belirtilen tarih ve saatte teslim alınmıştır.")

usubaykan

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ev : Office Excel 2003
İş : Office Excel 2003
Arkadaşlar ekteki belgede aşağıdaki formül ile Teklif Dosyasında sadece veri olan hücre aralığını seçersem sonuç alabiliyorum
Kod:
=BİRLEŞTİR("          ";ARA(H6;'Teklif Dosyası'!N3:'Teklif Dosyası'!N13;'Teklif Dosyası'!O3:'Teklif Dosyası'!O13);" adlı adaya ait yeterlik başvurusu, yukarıda belirtilen sıra numarası ile kayda alınarak, yine yukarıda belirtilen tarih ve saatte teslim alınmıştır.")
Ancak aşağıdaki gibi seçimi genişletirsem sonuç vermiyor.
Nedenini bulamadım.
Kod:
=BİRLEŞTİR("          ";ARA(H6;'Teklif Dosyası'!N3:'Teklif Dosyası'!N53;'Teklif Dosyası'!O3:'Teklif Dosyası'!O53);" adlı adaya ait yeterlik başvurusu, yukarıda belirtilen sıra numarası ile kayda alınarak, yine yukarıda belirtilen tarih ve saatte teslim alınmıştır.")
Merhaba;

Ara fonksiyonunu kullanmak zorunda mısınız? Düşeyara ve Necdet beyin de yazdığı gibi indis fonksiyonları ile çözümlenebilir. Yok illaki Ara fonksiyonunu kullanmalıyım diyorsanız. Teklif Dosyası N3 satırından aşağıya doğru bu kodu deneyin
Kod:
=EĞER(M3="";"";İNDİS($J$3:$J$34;BÜYÜK(EĞER($L$3:$L$34=M3;SATIR($L$3:$L$34)-SATIR($L$3)+1);EĞERSAY($M$3:M3;M3))))

Excel Vers. ve Dili
2003
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-02-2024
Teşekkür ederim üstat. Sorun çözüldü.