Formülle gelen şehir isimleri birleştirme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2021
Merhaba arkadaşlar. Uzun bir mesai sonrası exceli mi tamamlamak üzereyim. Fakat bir yerde takıldım. Kısaca şöyle anlatayım. Elimde 19 şehir ismi ve bunların satış rakamları var. Bir formülle bunların ortalamasını aldım ve ortalamanın altında kalan şehir isimlerini başka bir sekmeye alt alta yazdırdım. 19 şehir ismim artık 10 şehir ismine düştü fakat bu rakamlar değişken olduğu için bazen 5 şehir giriyor ortalamanın altına bazen 15 şehir. Ben başka bir hücrede bu şehir isimlerini tek bir hücrede birleştirmek istiyorum. (Örn. Ankara, İstanbul, İzmir ...... Adana ve Kayseri) gibi yazacak. Şehir sayısına bakılmaksızın her şehir sonrasına "," işareti ve son iki şehir arasına da "ve" kelimesini eklemek istiyorum. Bu mümkün müdür? Nasıl yapabilirim. Şimdiden cevap veren veya okuyup yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler.

volki_112

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-12-2029
Merhaba arkadaşlar. Uzun bir mesai sonrası exceli mi tamamlamak üzereyim. Fakat bir yerde takıldım. Kısaca şöyle anlatayım. Elimde 19 şehir ismi ve bunların satış rakamları var. Bir formülle bunların ortalamasını aldım ve ortalamanın altında kalan şehir isimlerini başka bir sekmeye alt alta yazdırdım. 19 şehir ismim artık 10 şehir ismine düştü fakat bu rakamlar değişken olduğu için bazen 5 şehir giriyor ortalamanın altına bazen 15 şehir. Ben başka bir hücrede bu şehir isimlerini tek bir hücrede birleştirmek istiyorum. (Örn. Ankara, İstanbul, İzmir ...... Adana ve Kayseri) gibi yazacak. Şehir sayısına bakılmaksızın her şehir sonrasına "," işareti ve son iki şehir arasına da "ve" kelimesini eklemek istiyorum. Bu mümkün müdür? Nasıl yapabilirim. Şimdiden cevap veren veya okuyup yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler.
metinbirleştir formülü ile yababilirisniz.
dosya.co dosya.tc gibi payşalım sitelerine dosyanızı yükleyip link verebilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
Türkçe Ofis 2007
Şehir isimlerinin A sütununda değerlerin B sütununda olduğunu varsaydım.
Eğer Excel 2021 de LET ve SONRAKİMETİN fonksiyonları bulunuyorsa aşağıdaki kodu kendinize uyarlayın
Kod:
=LET(a;METİNBİRLEŞTİR(", ";DOĞRU;FİLTRE(A1:A7;B1:B7>=ORTALAMA(B1:B7)));b;SONRAKİMETİN(a;" ";-2);c;YERİNEKOY(b;",";" ve ");YERİNEKOY(a;b;c))

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Bu da alternatif olsun...

Not : Kullandığınız sürüm Türkçe ise formülü çevirmeniz gerekir..

C++:
=LET(
    Filtrelenmiş;FILTER($G$1:$G$20;$F$1:$F$20>AVERAGE($F$1:$F$20));
    Uzunluk;COUNTA(Filtrelenmiş);
    TEXTJOIN(" ve ";1;TEXTJOIN("; ";1;TAKE(Filtrelenmiş;Uzunluk-1));TAKE(Filtrelenmiş;-1))
)

Excel Vers. ve Dili
Excel 2021
Şehir isimlerinin A sütununda değerlerin B sütununda olduğunu varsaydım.
Eğer Excel 2021 de LET ve SONRAKİMETİN fonksiyonları bulunuyorsa aşağıdaki kodu kendinize uyarlayın
Kod:
=LET(a;METİNBİRLEŞTİR(", ";DOĞRU;FİLTRE(A1:A7;B1:B7>=ORTALAMA(B1:B7)));b;SONRAKİMETİN(a;" ";-2);c;YERİNEKOY(b;",";" ve ");YERİNEKOY(a;b;c))
"Let" fonksiyonu var fakat "sonrakimetin" fonksiyonu yok maalesef. Yinde teşekkür ederim zaman harcadınız.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2021
Bu da alternatif olsun...

Not : Kullandığınız sürüm Türkçe ise formülü çevirmeniz gerekir..

C++:
=LET(
    Filtrelenmiş;FILTER($G$1:$G$20;$F$1:$F$20>AVERAGE($F$1:$F$20));
    Uzunluk;COUNTA(Filtrelenmiş);
    TEXTJOIN(" ve ";1;TEXTJOIN("; ";1;TAKE(Filtrelenmiş;Uzunluk-1));TAKE(Filtrelenmiş;-1))
)
=LET(
Filtrelenmiş;FİLTRE($G$1:$G$20;$F$1:$F$20>ORTALAMA($F$1:$F$20));
Uzunluk;KAÇTANE(Filtrelenmiş);
METİNBİRLEŞTİR(" ve ";1;METİNBİRLEŞTİR("; ";1;AL(Filtrelenmiş;Uzunluk-1));AL(Filtrelenmiş;-1))
)
şeklinde Türkçeye çevirdim fakat "#AD?" yazıyor. Muhtemelen biryerde yanlışlık yapıyorum.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
KAÇTANE değil BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY olmalı...

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
O zaman sizin sürümde olmayan fonksiyon var demektir.

Sırayla aşağıdaki fonksiyonları boş hücreye yazıp deneme yapabilirsiniz.

=LET(
=FİLTRE(
=ORTALAMA(
=BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(
=METİNBİRLEŞTİR(
=AL(

Bunları hücreye yazdığınızda excel fonksiyonların sözdizimini göstermezse sizde bu fonksiyonlar yok demektir.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2021
O zaman sizin sürümde olmayan fonksiyon var demektir.

Sırayla aşağıdaki fonksiyonları boş hücreye yazıp deneme yapabilirsiniz.

=LET(
=FİLTRE(
=ORTALAMA(
=BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(
=METİNBİRLEŞTİR(
=AL(

Bunları hücreye yazdığınızda excel fonksiyonların sözdizimini göstermezse sizde bu fonksiyonlar yok demektir.
Haklısın hocam =AL bende çıkmıyor. Diğerlerinde sorun yok.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Alternatif olarak bunları deneyebilirsiniz.

C++:
=LET(
    Uzunluk;BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(Filtrelenmiş);
    METİNBİRLEŞTİR(" ve ";1;METİNBİRLEŞTİR(", ";1;İNDİS(Filtrelenmiş;SIRALI(Uzunluk-1)));İNDİS(Filtrelenmiş, Uzunluk))
)
C++:
=LET(
    METİNBİRLEŞTİR(" ve ";1;METİNBİRLEŞTİR(", ";1;İNDİS(Filtrelenmiş;SATIR($A$1:İNDİS($A:$A;Uzunluk-1))));İNDİS(Filtrelenmiş;Uzunluk))
)

Excel Vers. ve Dili
Excel 2021
Alternatif olarak bunları deneyebilirsiniz.

C++:
=LET(
    METİNBİRLEŞTİR(" ve ";1;METİNBİRLEŞTİR(", ";1;İNDİS(Filtrelenmiş;SIRALI(Uzunluk-1)));İNDİS(Filtrelenmiş, Uzunluk))
)
C++:
=LET(
    METİNBİRLEŞTİR(" ve ";1;METİNBİRLEŞTİR(", ";1;İNDİS(Filtrelenmiş;SATIR($A$1:İNDİS($A:$A;Uzunluk-1))));İNDİS(Filtrelenmiş;Uzunluk))
)
Korhan hocam vermiş olduğunuz 2. alternatif işimi çözdü. Tamda istediğim gibi oldu. Elinize emeğinize sağlık.