formüller hakkında yardım plzzz..

Excel Vers. ve Dili
excell xp
Degerlİ Hocalarim Ekte GÖndermİŞ Oldugum Dosyada Bİ TÜrlÜ İŞİn İÇİnden Cikamadigim Bİ Problemİm Var Konu Şu 4 Ayri HÜzrede FormÜl Var 1 , 2 Ve 3 De Problem Yok 4 Üncdekİ FormÜl ÇaliŞmiyo Ama 3 Tekİnİ Sİldİgİm Zaman ÇaliŞiyo Yardimci Olursaniz Cok Sevİnİrİm Saygilar...

Excel Vers. ve Dili
excell xp
allah rızası için biriniz yardımcı olun cok acil ihtiyacım var bunu cözmem gerekiyor saygılar....

programer

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2022 - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
16-03-2025
formüllere baktığımda net bişey anlayamadım ne yapmak istediğinizi daha net yazarsanız yardımcı olmaya çalışayım

Excel Vers. ve Dili
excell xp
yapamak istedigim şu mal satışı yapıldıgında alacaksa alacaga borcluysa borcluya otomatik yazıyo fakatson hücrede toplam yekünü sölüyo ama alacaklı kısımdaki formül oldugundan bakiye göstermiyo alacaktakini siliyorum ozaman bakiye cıkıyo ortaya ilginiz için teşekkürler..

programer

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2022 - Türkçe
16-03-2025
Aşağıda dosyanızı ekledim formüllerin bir kısmını düzelttim geri kalanını siz halledersiniz

Excel Vers. ve Dili
excell xp
Ustam Ne Dİyİm Ben Sana Bİlmİyorumkİ Allah Senden Ganİ Ganİ Razi Olsun Bİde Senden İstedİgİm Bİ Kapat Butonu Ve Sectİgİm HÜcrelerİ Yazdira Bİlecegİm Butonlari Nasil Yapabİlİrİm Bİ Yardimci Olursan Cok Sevİnİrİm Şİmdİden Cok TeŞekkÜr Ederİm Saygilar...

programer

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2022 - Türkçe
16-03-2025
İstediğiniz alanı aşağıdaki koda göre uyarlayarak yapabilirsiniz

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
ActiveSheet.PageSetup.PrintArea = "$A$8:$D$58" 'burada yazdırmak istediğiniz hücreleri seçiniz
ActiveWindow.SelectedSheets.PrintPreview
End Sub
ikinci sorunuza gelince aktif çalışma sayfasını kapatmak için biraz uğraşmamız gerekecek galiba bununla ilgili fazla bilgim yok ama yardımcı olmaya çalışacağım

Excel Vers. ve Dili
excell xp
Üstat İlk Sordogum Soruda FormÜlÜ DÜzeltmİŞsİn Vede İŞİme Cok Yaradi Ama Sorun Daha Var Senİn Yaptigin FormÜlÜ AŞagi Dogru Cekİyorum AlacakLI Ve BORÇLU YA BİŞey GİRmedİgİm Taktİrde Bakİye KismiNDAKİ RAKAMLAR GÖzÜkÜyo Bunu Nasil GÖrÜnmez Hale Getİre Bİlİrİm Yanİ Alacaga Ve BorÇlu Ya BİŞey Gİrdİgİmde Ortaya Ciksin Gİrmedİgİmde Cikmasin Saygilar...

programer

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2022 - Türkçe
16-03-2025
ikinci sorunuzun cevabı aşağıdaki dosyada incelermisiniz

programer

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2022 - Türkçe
16-03-2025
Üstat İlk Sordogum Soruda FormÜlÜ DÜzeltmİŞsİn Vede İŞİme Cok Yaradi Ama Sorun Daha Var Senİn Yaptigin FormÜlÜ AŞagi Dogru Cekİyorum AlacakLI Ve BORÇLU YA BİŞey GİRmedİgİm Taktİrde Bakİye KismiNDAKİ RAKAMLAR GÖzÜkÜyo Bunu Nasil GÖrÜnmez Hale Getİre Bİlİrİm Yanİ Alacaga Ve BorÇlu Ya BİŞey Gİrdİgİmde Ortaya Ciksin Gİrmedİgİmde Cikmasin Saygilar...

kardeş ben öyle bişey göremedim bakiye kısmındaki rakkamlarmı aynı görünüyor dosyanın son halini eklersen yardımcı olmaya çalışayım

Excel Vers. ve Dili
excell xp
Üstat Problem Şu Ne Alacakli Da Nede BorÇluda BİŞey Yazmiyo Fakat Bakİye Kismi Bİ Öncekİ Son Bakİyeyİ GÖsterİyo Ekte GÖnderdİm Ordan Daha İyİ Anlarsin Benİ Yazarak Belkİ Telafuz Edemİyorum Saygilar...

programer

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2022 - Türkçe
16-03-2025
Kardeş düzelttim bi bak bakalım nasıl olmuş

Excel Vers. ve Dili
excell xp
üstat sen bitanesin ya cok şükür sayende bu işi atlattık ve olayın mantıgını cözdüm allah razı olsun bide o kapat butonu eklemişsinya onu cözemedim onunda kodlarını bi yazarmısın sana zahmet bide yazdır komutu vermiştin onu daha yapmadım ama şunu sorcam diyelimki mouse yle hücreleri sectim mavi olan kısımları yazdırmak istiyorum bu kod onun içinmidir? saygılar üstad.

programer

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2022 - Türkçe
16-03-2025
Kardeş dosyanın son halini ekliyorum gerekli düzeltmeleri yaptım butonlarıda yerleştirdim. Yazdır Butonuna basınca yazdırmak istediğin aralığı örnekteki gibi yazıp ok butonuna vasıyorsun sadece verdiğin aralığı yazıyor.

Excel Vers. ve Dili
excell xp
üstat allah razı olsun senden cok teşekkür ederim bide senden son bi istegim şu buton kod lamaları ile ilgili bi döküman varmı sende yollayabilirmisin şimdiden cok teşekkürler...

programer

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2022 - Türkçe
16-03-2025
Excel Vers. ve Dili
türkçe
Excel sayfası açıyorum, sol alt köşede sayfa1,sayfa2 sekmelerini görüyorum.Fakat sayfanın üst bölümünde A,B,C Sutunları olması gerekirken Sutunlarda 1,2,3,4,5 diye sıralanıyor bir türlü düzeltemiyorum yardımcı olurmu7sunuz Teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
türkce 2003
slm ben bir yazılı basında çalışıyorum excelde bir rapor hazırlamam lazım bu listede 4 madde var reklamın adı ,reklamı veren, sektör, toplam yayınlanan tutar , ben istiyorum ki a jansından gelen gjrmalar ve toplam tutarlara bana bu konuda yardım etmek isteyen varmı

Excel Vers. ve Dili
türkçe
1 2 3 4 5

Sayfa1 Sayfa 2

Excel sayfası açtığımda sayfanın üst bölümü yani sutunlar A, B, C, diye sırslanması gerekirken 1, 2 , 3 , 4, 5,...... şeklinde rakamlar sıralanıyor. Alt bölüm Sayfa1,Sayfa2,Sayfa3 şekllinde normal .Ben sayfanın Sutunlarını 1,2,3,4,5 .... diye sıralanan rakamları A,B,C,D... Konumuna getiremiyorum Lütfen bana yardım edin teşekkürler.