Formüllerin aktive olmaması sorunu...

Excel Vers. ve Dili
2010 visual basic
Selamlar,

Garip bir durumla karşı karşıyayım.

Yazılan basit bir formül aktive olmadığı için (ki formül aktive etmek diye bişi yok aslında) hesaplarım yanlış çıkıyor. hata uyarısıda vermiyor ki anlayabileyim.

Sebebi her ne olursa olsun excel böyle bir durumda nasıl bırakıyor beni anlamadım.:agla:

Özetle sorun şu ;

metin olarak formatlanmış bir hücreye bir formül yazdığınızda formül çalışmıyor. daha sonra hücre biçimini sayı veya genel olarak değiştirseniz bile değişen bir şey olmuyor. illaki içine girip tekrar enter'lamak gerekiyor.

yüzlerce satır ve sütundan oluşan, bir çok formülü,satırı, sayfayı makro ile oluşturduğum bir teklif programım var. maalesef bu sebeple ciddi hatalı teklif verdim :(

bu bir excel hatası mıdır? çözüm nedir?

ekteki örnek dosyada anlatmaya çalıştım..

Yorum ve çözüm önerileriniz için şimdiden teşekkür ediyorum..

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Excelde metin olarak biçimlendirilmiş hücreye formül yazarsanız metin biçiminde görünür. Bunda bir sorun yoktur. Asıl sorun siz neden METİN olarak biçimlendirme uyguluyorsunuz. Madem hesaplama yapacaksınız hücrelerinizi sayı şeklinde biçimlendirmeniz gerekir. Her programın kuralları olduğu gibi excelinde kuralları var. Bunlara uyarak çalışmalarınızı hazırlamanız gerekir.