Formüllerin basına Eğerhata ekleme ve Hata Uyarısı İsteme

Excel Vers. ve Dili
excel 2013 - türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
31-12-2019
Merhaba,

Ben dosyamda ki formüllerin hepsiniin başına aynı anda EğerHata formülünü eklemek istiyorum . Nasılyapabilrim??

2. olarakk Nisan mayıs haziran temmuz ağusyos eylül ekim kasım aralık verileri yok dosyamda, ben istiyorum ki bu aylardan birini seçtiğimde bana hata uyarısı gelsin bu veriler olmadığı için gösterilemez şeklinde ..

Bir türlü yapamadımm yardımlarını bekliyorum dosya ekte.

Ekli dosyalar

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Aşağıdaki işlem adımlarını izleyin.
-- CTRL+H >> aranan =+ÇOKEĞERSAY >>yeni değer =+ÇOKEĞERSAY (sol başına 1 adet BOŞLUK ekleyerek) >> tümünü değiştir,
-- CTRL+H >> aranan "+") >>yeni değer "+");"") >> tümünü değiştir,
-- CTRL+H >> aranan =+ÇOKEĞERSAY (sol başında tek BOŞLUK var)>>yeni değer =EĞERHATA(ÇOKEĞERSAY (boşluk yok) >> tümünü değiştir.
.

Excel Vers. ve Dili
excel 2013 - türkçe
31-12-2019
Aşağıdaki işlem adımlarını izleyin.
-- CTRL+H >> aranan =+ÇOKEĞERSAY >>yeni değer =+ÇOKEĞERSAY (sol başına 1 adet BOŞLUK ekleyerek) >> tümünü değiştir,
-- CTRL+H >> aranan "+") >>yeni değer "+");"") >> tümünü değiştir,
-- CTRL+H >> aranan =+ÇOKEĞERSAY (sol başında tek BOŞLUK var)>>yeni değer =EĞERHATA(ÇOKEĞERSAY (boşluk yok) >> tümünü değiştir.
.

Dosya üzerinde adımları gösterebilir misiniz???
Hata uyarısı ile ilgili olarak da yardım rica ederim

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
İzleyiniz.kubra_karatas.gif

Excel Vers. ve Dili
excel 2013 - türkçe
31-12-2019
Dediğiniz şekilde yapıyorum ama olmuyor

Excel Vers. ve Dili
excel 2013 - türkçe
31-12-2019
Çok teşekkür ederim .. Bide hata uyarısını nasıl gösterebilrim ? Yukardaki gibi göstermeniz mümkün mü?

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Aranan kısmına "+") yazıldığında Yeni Değer kısmına "+");"VERİ YOK") şeklinde yazarak deneyin.

Excel Vers. ve Dili
excel 2013 - türkçe
31-12-2019
Ben Ekrana uyarı mesajı gelsin istiyorum.. Mesela beslenen tabloda aralık verileri yok , liste kutusundan aralığı seçtiğimde aralığı seçemezsiniz gibi bir uyarı gelsin istiyorum. Aynı şekilde tabloda olmayan diğer aylar içinde aynı şekilde..

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Begenizle ilgili olarak açtığınız önceki konu sayfasında; belgenize yönelik standart olma ile ilgili uyarılarımı dikkate almamışsınız. ve
sayfaların, veri/formül alanlarının aynı yapıda olmasını da sağlamamışsınız.

Bu durumda oluşturulacak her formül/kod vs, bir sayfada işe yarayacak diğerinde yine işe yaramayacak gibi görünüyor.
Birbirinden farklı yapıdaki sayfalarda kullanmak üzere bir öneride bulunmam çok zor ve anlamlı da gelmiyor bana.

Sorunuz, Sayfa2'de ilgili ay adının olmaması haliyle mi ilgilidir yoksa, marka sayfalarında listelenen ürünlere ait + sayısının 0 olması hali midir
bu da belli değil.
Seçilen ay adının olmaması hali tamamen başka bir konu ve işlemi gerektiriyor.
Belki de açılır listelerin kaynağı olan ay adlarının listelendiği kısım ile ilgili işlem yapmak daha doğru olur ve böylece veri olmayan ay adı zaten seçilemez hale getirilebilir.
Belirttiğim gibi tablo alanlarınız birbirinden farklı ve tüm sayfalarda kullanılacak bir öneride bulunmam mümkün görünmüyor.
.